hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası eğitim uzmanı Hall'dan, Covid-19 sürecinde eğitim önerisi

    Uluslararası eğitim uzmanı Halldan, Covid-19 sürecinde eğitim önerisi
    expand

    Uluslararası eğitim uzmanı Hall'dan, Covid-19 sürecinde eğitim önerisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ULUSLARARASI Eğitim Uzmanı Stephen Hall, Covid-19 sürecinde eğitim sistemlerini yeniden tasarlamanın zorunluluğuna dikkat çekti. Hall, "Geleneksel dersler yerine çocuğun akademik, fiziksel ve sosyoduygusal olarak bütünsel gelişimi hedeflenmelidir. Zayıf ve orta eğitim sistemlerinde, öncelik temel okuryazarlık ve matematik olmalı" dedi.
    Türk Eğitim Derneği Düşünce Kuruluşu TEDMEM, 'Eğitimin Geleceğinde Bizi Ne Bekliyor? COVID-19 Krizinden Çıkarılan Dersler' başlıklı kürsü oturumu düzenledi. Oturumuna, Orta Asya’da ve uluslararası kurum ve kuruluşlara yönelik birçok projede eğitim politikalarının geliştirilmesi ve yönetiminde etkin rol alan McKinsey&Company Yardımcı Ortağı Stephen Hall katıldı. Hall, Covid-19 salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında okulların kapandığını ve 194 ülkeden yaklaşık 1,6 milyar çocuk bu durumdan etkilendiğine dikkat çekti. Zayıf ve orta eğitim sistemlerinde, öncelik temel okuryazarlık ve matematik olması gerektiğini kaydeden Hall, öğretmenlerin niteliğinin öğrencilerin başarılarını artırmak için en önemli araç olduğunu vurguladı.
    ÇOCUKLARDA DEPRESYONA DİKKAT
    Covid-19'un öğrencilerin sosyal ve duygusal durumları üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirten Hall, şunları kaydetti:
    "Salgın öncesinde psikolojik sorunları olan çocuklar yüksek risk grubunda ve çocuklarda anlamlı ölçüde depresyon belirtileri gözlemlendi. Değerleri koruyarak eğitim sistemini yeniden tasarlamak gerekiyor. Bu süreçte eğitimde odaklanılması gereken noktalar ise şunlardır; öğretim programı odağı; ağırlığı fazla olan geleneksel dersler yerine çocuğun akademik, fiziksel ve sosyoduygusal olarak bütünsel gelişimi. Odak; yüksek başarı gösterme potansiyeli olan öğrenci gruplarına odaklanmak yerine hiçbir çocuğun geri planda kalmayacağı kapsamlı bir odak geliştirmek. Öğrenme hızının kişiselleştirilmesi; öğrencilerin benzer hızlarda öğrenmesinin beklenmesi yerine öğrencilerin kendi hızlarında ilerlemelerinin sağlanması. Eğitimin birincil öğesi; ailelerin beklenti ve ihtiyaçlarının öncelikli olması yerine çocuğun ilgi ve ihtiyaçlarının öncelikli olması. Öğretmen özerkliği; ne öğretileceği ve nasıl öğretileceği konusunda yüksek özerklik yerine öğretimde belirli standartların olması ve öğretmenlerin performans yönetiminin sağlanması."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow