hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu'ndan kamu personeline kemer talimatı

    Vali Karaloğlundan kamu personeline kemer talimatı
    expand

    Vali Karaloğlu'ndan kamu personeline kemer talimatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu kamu kurum ve kuruluşlarına ait görev ve servis araçlarında emniyet kemeri ve motosikletlerde kask takılması konusunda ihmal yapılmaması talimatını verdi.

    Vali Karaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, emniyet kemeri ve kask takmayan kamu personeli hakkında idari yaptırım kararı ve disiplin işlemi uygulanacağını bildirdi. İlgili yazıda kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanılan araçların, karışabileceği trafik kazalarında, yaralanma ve ölüm riskini azaltmak amacıyla hizmet, görev ve servis araçlarında, sürücü ve yolcu konumunda bulunan tüm personelin emniyet kemeri takmaları gerektiğini belirtti.

    ZIRHLI ARAÇLARA KASK TALİMATI

    Kolluk birimleri tarafından kullanılan özellikle tavan yüksekliği düşük zırhlı ve zırhlandırılmış panzer, shortland, akrep, kobra, toma, ejder, kirpi gibi araçlarda da tüm personelin emniyet kemerinin yanında koruyucu başlıklarını (kask) takması gerektiğine vurgu yaptı.

    Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Vali Münir Karaloğlu imzasıyla tüm kurumlara gönderdiği yazı şu şekilde:

    “Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanılan araçların teknik arıza, trafik kurallarına uymama, aşırı hız, dikkatsizlik, yetkisi olmayan personelin araç kullanması vb. sebeplerle karışabileceği trafik kazalarında yaralanma/ölüm riskini azaltmak amacıyla emniyet kemeri ve diğer koruyucu tertibatın kullanılmasının önem arz ettiği ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 78'inci maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150'inci maddesinde "belirli sürücülerin ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat kullanmaları mecburidir" hükmünün bulunması sebebiyle tedbir alınması gerektiği İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nden alınan, 17.03.2020 tarihli ve 23635644-249-E.5438 yazı ile bildirilmiştir.

    - Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kullanılan araçların, karışabileceği trafik kazalarında, yaralanma/ölüm riskini azaltmak amacıyla;

    - Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet, görev ve servis araçlarında, sürücü/yolcu konumunda bulunan tüm personelin emniyet kemeri takmaları,

    - Kolluk birimleri tarafından kullanılan özellikle tavan yüksekliği düşük zırhlı/zırhlandırılmış araçlarda (panzer, shortland, akrep, kobra, toma, ejder, kirpi vb.) araç içerisinde bulunan tüm personel tarafından emniyet kemerinin kullanılması ve bu esnada koruyucu başlıkların (kask) takılması gerekmektedir.

    Yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda gereğinin yapılarak, konuyla ilgili herhangi aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim."

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow