hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalçın: Yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamadan evvel sorunların giderilmesi gerekiyor

    Yalçın: Yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamadan evvel sorunların giderilmesi gerekiyor
    expand

    Yalçın: Yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamadan evvel sorunların giderilmesi gerekiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MEMUR-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamadan evvel sorunların giderilmesi gerekiyor. Yüz yüze eğitime başlayıncaya kadar geçecek zaman zarfında bu sorunlar sınıfların öğretmensiz kalmaması için çözüme kavuşturulabilir" dedi.
    Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamaya göre; Genel Başkan Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya gelerek, eğitim çalışanlarının beklentilerini aktardı. Yalçın görüşmede, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin il-ilçe emrine alınması, kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız kalanlara ikinci defa iller arası başvuru hakkı, yer değişikliği gerçekleşen ancak çeşitli sebeplerle mazeretleri karşılanmayan öğretmenler için ise iptal hakkı verilmesi talebinde bulundu. Yalçın, "Henüz yüz yüze eğitime geçilmemiş olması, öğretmenlerimizin mazerete bağlı yer değişikliği kaynaklı il-ilçe emri uygulaması, ikinci defa başvuru hakkı verilmesi ve iptal taleplerinin yerine getirilmesi açısından önemli bir fırsattır. Yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamadan evvel sorunların giderilmesi gerekiyor. Yüz yüze eğitime başlayıncaya kadar geçecek zaman zarfında bu sorunlar sınıfların öğretmensiz kalmaması için çözüme kavuşturulabilir" dedi.
    'OKULLARIN İHTİYACI KARŞILANMALI'
    Eğitim-öğretimin kronik sorunları arasında bulunan okullara bütçe verilmesi talebinin, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde okullarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi açısından çok daha önemli hâle geldiğini kaydeden Yalçın, "Sağlıklı bir eğitim ortamının tesisi için okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacı karşılanmalı, her okula münhasır bir bütçe tesis edilerek okul yönetimlerinin okullarına ve bulundukları yere özgü tedbirler almalarına imkân sağlanmalıdır" diye konuştu.
    'ÖĞRETMENLER ASLİ GÖREVLERİ DIŞINDAKİ İŞLERİ YAPMAYA ZORLANMAMALIDIR'
    Giresun’daki sel felaketinin afet bölgesindeki eğitim kurumları ve eğitim çalışanları üzerindeki etkisinin de ele alındığı görüşmede Yalçın, öğretmenlerin salgınla mücadele sürecinde Vefa Sosyal Destek grupları ve filyasyon ekipleri başta olmak üzere kamu hizmetinin sürdürülmesi ekseninde kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette görev aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
    "Öğretmenlerimiz bu zorlu süreçte fedakârlık göstererek sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesinde devletimizin eli ayağı olmuştur. Ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin beraber yürütülmesinin planlandığı, öğretmene her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü önümüzdeki günlerde öğretmenler asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmamalıdır. Öğretmeni asli görevinden uzaklaştıran yereldeki tasarrufların önüne geçilmelidir ve bu konuda bakanlık devreye girmelidir."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow