hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atıkları sanat eserine dönüştüren yarışma

    Atıkları sanat eserine dönüştüren yarışma
    expand

    Atıkları sanat eserine dönüştüren yarışma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANLARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, ilçede bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini 'Atıkları Sıfırla' adlı tasarım yarışmasında buluşturuyor. Yarışma ile atık malzemelerin, çocukların ellerinde birer sanat eserine dönüştürülmesi amaçlanıyor.
    19 Nisan Pazar günü sona erecek olan yarışmaya katılmak isteyen okullar telefon ya da e-mail yoluyla belediyeye bilgi vererek, tasarımları Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim edecek. En yaratıcı atık tasarımını ortaya koymak için öğrencilerin kıyasıya mücadele vereceği yarışmanın sonuçları ise, 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında açıklanacak. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak isten okul yetkilileri 0312 278 75 16 telefon numarasını arayabilirler. Sonuçlara göre birinci olan ilkokul ve ortaokula 2 bin TL, ikinci okullara bin 500 TL, üçüncü olan okullara ise, biner lira olmak üzere toplamda 9 bin TL ödül verilecek.
    Yarışma ile öğrencilere çevre bilincini aşılayarak, sadece tüketen değil üreten bireyler olmalarını sağlamak istediklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Geri dönüşüm yoluyla atıkların yeniden değerlendirilmesi, çocukların hayatlarında sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olmalarına yardımcı olacaktır. Hedefimiz çocuklar arasında çevre bilincini yaygınlaştırmak, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında farkındalık oluşturmak, çocukların geri dönüşebilen atıkları tanımalarını sağlayarak geri dönüşüm bilincini arttırmak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow