hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle Belediyesi'nin atık pil toplama kampanyasına destek

    Yenimahalle Belediyesinin atık pil toplama kampanyasına destek
    expand

    Yenimahalle Belediyesi'nin atık pil toplama kampanyasına destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA’da yaşayan Nevzat Laleli (73), Yenimahalle Belediyesi'nin atık pilleri geri dönüşüme kazandırma amacıyla başlattığı kampanyaya destek verdi.
    Yenimahalle Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle, vatandaşların geri dönüşüme katkıda bulunması amacıyla okullar ve sitelere dağıtılan atık pil toplama kutuları, duyarlı vatandaşların gayreti ile dolup taşıyor. Demetevler Mahallesinde oturan Nevzat Laleli, 1 ay önce Yenimahalle Belediyesi'nin atık pil projesinin olduğunu öğrendiğini ve o günden bu yana atık pillerin çöpe atılmaması konusunda yakınlarını ve komşularını uyardığını söyledi.
    Kendisinin de makine mühendisi olduğunu söyleyen Nevzat Laleli, "Bloğumuzda 80 daire var. Gördüm ki işe yaramayan pillerimizi hep çöpe atıyoruz. Bu piller çöplerde birikiyor. Yani geri dönüştürülemiyor, ayıklanamıyor. Ben bu pilleri bir araya getirelim dedim. İnşallah diğer yöneticiler ve komşularımız da bu tutumumuzu görür. Herkese örnek olmasını istiyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow