hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle'de organik gübre üretiliyor

    Yenimahallede organik gübre üretiliyor
    expand

    Yenimahalle'de organik gübre üretiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, 'Sıfır Atık' projesi kapsamında aldığı kompost makinesi ile organik gübre üretimine başladı.

    Yenimahalle Belediyesi, 'Kapalı Sistem Kompost Cihazı'nı kullanan Ankara'daki ilk ve tek ilçe belediyesi oldu. Uygulanan proje kapsamında yemekhaneden çıkan yemek atıkları ile makineye besleme yapılıyor. Yaklaşık 3-4 haftalık bekleme süresiyle çürüme gerçekleşerek kompost eldesi sağlanıyor. Daha sonra elde edilen bu kompost toprakta kullanılmak üzere gübreye dönüşüyor. Zararsız ve besin yönünden zengin olarak gösterilen kompost, çevre dostu olması yönüyle dikkat çekiyor.

    Havaların ısınması ile birlikte kompost makinesinde atıkların bekleme süresi kısalacağından 2-3 haftada kompost üretmenin mümkün olabileceğini söyleyen belediye yetkilileri, "Kompost üretimi ile hem toprak iyileştirici özellikte gübre elde edilecek hem de katı atık sahasına taşınan organik atık miktarı minimize ediliyor. İlerleyen dönemlerde pazaryerlerinde oluşan sebze meyve atıkları gibi organik atıkları da projeye dâhil edileceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow