hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle’ye nostaljik ev

    Yenimahalle’ye nostaljik ev
    expand

    Yenimahalle’ye nostaljik ev

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, eski Yenimahalle'yi nostaljik eşyalar ve fotoğraflarla müzede sergilemeye hazırlanıyor. 
    Mahalle kültürünün yaşatılması için Yenimahalleli vatandaşları her fırsatta bir araya getiren Yenimahalle Belediyesi, Çınar Sokak’ta bulunan eski Yenimahalle evinin kapısını Başkentlilere açacak. Yenimahalle kültürünün yaşatılması için restore edilmeye başlanan 150 metrekare alana sahip 3 katlı klasik Yenimahalle Evi’nde, Yenimahalleliler adeta zaman yolculuğuna çıkacak. Evin bodrum katında Yenimahalleliler lokali, üst katlarında ise, yaklaşık 40-50 yıldır Yenimahalle’de yaşamış mahallelilerin bağışladığı eski dönem eşyalar ve fotoğraflar sergilenecek. Ev sayesinde eski Yenimahalle yaşantısının izlerini taşıyan eşyaları görme imkânı bulacak olan mahalleliler, hem eski günleri anacak hem de çocuklarına ve torunlarına eski Yenimahalle’yi gösterecek.
    ‘VATANDAŞLARIMIZ ESKİLERİ YÂD EDECEK’
    En güzel yıllarının Yenimahalle’de geçtiğinden bahseden Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “Yenimahalle’ye 13 yaşında geldim, 56 yıldır da burada yaşıyorum. Yenimahalle’yi karış karış biliyorum. Gençliğimin en güzel yılları Yenimahalle’de geçti.  Yenimahalle ilk geldiğim günden bugüne çok değişti, çok gelişti. Bu proje ile de Yenimahalle kültürünü korumayı ve gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow