hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    29'u zorunlu, 114 kişi izolasyonda

    29u zorunlu, 114 kişi izolasyonda
    expand

    29'u zorunlu, 114 kişi izolasyonda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, koronavirüs (Covid-19) testi pozitif ve temaslı 29 kişinin zorunlu olmak üzere, toplam 114 kişinin Akdeniz Üniversitesi KYK Şehzade Korkut Öğrenci Yurdu'nda izolasyon altında tutulduğunu açıkladı. Dr.Hülür, "Yurtta kalanların kaçma girişiminde bulunması halinde cezai işlem uygulanacak" dedi.

    İçişleri ve Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs (covid-19) pandemisi ile mücadelesinde çıkarılan genelgeler ve tedbirler, il müdürlükleri kanalıyla taviz verilmeden uygulanıyor. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs testi pozitif çıkan ve temaslı 29 kişinin kurallara uymadığını ve 'zorunlu izolasyon' uygulandığını açıkladı. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, "Antalya'da, kolluk kuvvetlerince yapılan yol kontrollerinde 29 kişinin izolasyon kurallarına uymadığı tespit edildi. Bu kişiler Akdeniz Üniversitesi KYK Şehzade Korkut Öğrenci Yurdu'nda zorunlu karantinaya alındılar. Kolluk birimleri özellikle Antalya'nın giriş ve çıkış noktalarında pandemiyle mücadele kapsamında kontrollerini sürdürüyor" dedi.

    TEMEL İHTİYAÇLARI AFAD KARŞILIYOR

    Koronavirüs hastası olup sokakta yaşayan, evde olması gerekirken izolasyon koşullarını ihlal eden, izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan, geçici nitelikte yerlerde konaklayan ve tarım işçileri, Antalya Valiliği tarafından oluşturulan Akdeniz Üniversitesi KYK Şehzade Korkut Öğrenci Yurdu'nda 14 günlük karantina altına alınıyor. İzolasyon süreci 14 gün ancak semptomları olan ve hastanede tedavi amaçlı geçen süreler karantinadan sayılmıyor. İzolasyon yurdunda kalanların temel ihtiyaçları AFAD, yemekleri de Kızılay'ın anlaşmalı olduğu yemek şirketi tarafından karşılanıyor. İzolasyonda kalanların sağlık hizmetleri ise İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ekipler tarafından karşılanıyor.

    KAÇMALARINA POLİS ENGELİ

    Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, izolasyondan kaçma girişimine karşı polisin görev yaptığını, kaçanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi. Dr. Hülür, "Antalya'da yurtta şu ana kadar 114 kişi izolasyon altında tutulmaktadır. Bunlardan 29'u ise kolluk kuvvetlerince yapılan kontrollerde izolasyon kurallarına uymayan Covid-19 testi pozitif ve temaslı olan kişiler. Kurallara uymak hepimizin sorumluluğudur. Vatandaşlarımızın bu salgınla mücadelede maske, mesafe, hijyen kurallarına ve gerekli görüldüyse izolasyon koşullarına uymaları büyük önem arz etmektedir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow