hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Alp Hoca'nın kütüphanesi Kepez'de yaşayacak

    Ahmet Alp Hocanın kütüphanesi Kepezde yaşayacak
    expand

    Ahmet Alp Hoca'nın kütüphanesi Kepez'de yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, öğretmeni merhum Ahmet Alp'in şahsi kütüphanesi ailesi tarafından Cemil Meriç Kütüphanesi'ne bağışlandı. İçinde çok kıymetli eserleri barındıran Ahmet Alp Hoca'nın kütüphanesi, Kepez'de gelecek kuşakları aydınlatacak.

    Kepez Belediyesi'nin bir zamanlar Dokuma Fabrikası'na enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müze kütüphaneye çevirdiği Cemil Meriç Müze Kütüphanesi'ne, kitap bağışı tüm hızıyla sürüyor. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği kitap bağışı kampanyasına bir destekte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün öğretmeni merhum Ahmet Alp'in ailesinden geldi. Ahmet Alp Hoca'nın çok kıymetli eserleri barındıran şahsi kütüphanesi ailesi tarafından Cemil Meriç Kütüphanesi'ne bağışlandı. Ahmet Hoca'nın kütüphanesindeki eserleri ailesinden teslim alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Benim de öğrencisi olmaktan onur duyduğum merhum Ahmet Alp Hocamız, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış, binlerce öğrenci yetiştirmiş güzel bir öğretmenimizdi. Yakın bir geçmişte aramızdan ayrıldı. Hocama bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

    GELECEK KUŞAKLARI AYDINLATACAK

    "Okumaya ne kadar kıymet verdiğini bildiğimiz merhum hocamızın manevi mirası olan şahsi kütüphanesini Cemil Meriç Müze Kütüphanemize dahil edelim istedik" diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, "Böylece onun hayatı boyunca çok kıymet verdiği kitapları bu güzel mekanda gelecek kuşakları aydınlatan bir meşale olsun dedik" dedi. Başkan Tütüncü, bağışlanan 600 kitabın gelecek kuşakları aydınlatacağını vurguladı. Duygu ve düşüncelerini dile getiren Ahmet Alp Hoca'nın oğlu Nejdet Alp ise "Merhum babamın kütüphanesinin kitaplarının böyle değerli bir başkanın nezdinde Cemil Meriç Kütüphanesi'ne kattığı için çok teşekkür ediyorum. Kitaplarımız evde dursaydı, çok kişiye ulaşmayacaktı. Şimdi bu kitaplar Cemil Meriç Kütüphanesi'nde, çocuklarımıza, onların torunlarına ulaşacak. Bu açıdan çok mutluyuz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow