hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz ülkelerinde turizm faaliyetlerini bütün yıla yayacak proje

    Akdeniz ülkelerinde turizm faaliyetlerini bütün yıla yayacak proje
    expand

    Akdeniz ülkelerinde turizm faaliyetlerini bütün yıla yayacak proje

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney Çetinkaya, 'ALternative Tourism in MEditerranean Regions: ALMERE' başlıklı projesi ile hibe almaya hak kazandı.
    Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 2020 Yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesinin başvuruları sonuçlandı. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney Çetinkaya'nın sunduğu Akdeniz Bölgelerinde Alternatif Turizm (ALMERE) başlıklı projesi, 256 proje teklifi içerisinden 32 proje arasına girerek, 60 bin 480 Euro hibe almaya hak kazandı.
    Projenin amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Güney Çetinkaya, “Projemizin ana amacı sürdürülebilir kalkınma amaçları çerçevesinde, Akdeniz çanağında bulunan ülkelerde turizm aktivitelerinin çevresel, sosyokültürel ve ekonomik etkilerine karşı yerel halkta ve ziyaretçilerde farkındalık yaratmak. Proje kapsamında, turizm faaliyetlerini bütün yıla yayacak alternatif kaynakların ön plana çıkarılmasını ve yerel halk ile ziyaretçilerin sürdürülebilir turizm faaliyetlerine yönelik bilgi ve deneyimlerinin arttırılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.
    Türkiye adına Akdeniz Üniversitesi'nin yürütücülüğünde 2 yıl devam edecek projenin Akdeniz çanağında bulunan 4 ortak ülke İtalya, İspanya, Slovenya ve Yunanistan ile birlikte gerçekleştirileceğini söyleyen Doç. Dr. Çetinkaya, “Projenin sonucunda, Akdeniz ülke vatandaşları arasında bilgi paylaşımının ve iyi uygulamaların değişimini sağlayacak bir ağın kurulması, alternatif turizm kaynaklarına yönelik bir rehberin hazırlanması ve ilgili ülkeler arasında derinlemesine kültürel anlayışın sağlanması planlanmaktadır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow