hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKM'de viyolonsel keyfi

    AKMde viyolonsel keyfi
    expand

    AKM'de viyolonsel keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisinin bu haftaki konuğu, viyolonsel sanatçısı Gözde Yaşar olacak.

    Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 7 Şubat Cuma akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek konserde orkestrayı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve müzik direktörü Hakan Şensoy yönetecek. Gözde Yaşar, viyolonseliyle solist sanatçı olarak sahnede yer alacak.

    Klasik müzik repertuvarının yanı sıra Osmanlı müziği, barok ve modern müzik türlerinde de ülkemizde ve yurt dışında solistlik ve oda müziği çalışmalarını sürdüren Gözde Yaşar, ADSO eşliğinde besteci Çaykovski'nin viyolonsel ve orkestra için kaleme aldığı 'Op.33 - Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserini seslendirecek.

    Konserde ayrıca besteci Ludwig van Beethoven'ın Romalı komutan Coriolanus'un trajedisini anlatan 'Coriolan' uvertürü, Jean Sibelius'un imzası niteliğindeki eseri 'Valse Triste' (Hüzünlü Vals) ve Joseph Haydn'ın 39 numaralı 'Tempesta di Mare' (Deniz Fırtınası) isimli senfonisi de yorumlanacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow