hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    154 yıllık gelenek sürdü

    154 yıllık gelenek sürdü
    expand

    154 yıllık gelenek sürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)- ANTALYA'nın Akseki ilçesindeki Menteşbey ve Minareli mahallelerinde 154 yıldır düzenlenen mevlit ve pilav günü geleneği sürdürüldü.
    Akseki'ye bağlı Menteşbey ve Minareli mahallelerinde bir gün arayla düzenlenen mevlit ve pilav günü etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran okunup, şehitler için dua edilen etkinlikte davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
    Minareli Mahalle Muhtarı Turgut Aman, "Yeni nesillere gelenek ve göreneklerimizi unutmamaları için mücadele ediyoruz ve başardığımızı düşünüyoruz" dedi.
    Etkinliğe katılan Halil İbrahim Bilir (51) de geleneğin yaklaşık 154 yıldır sürdürüldüğünü söyledi. Her yıl devam eden bu geleneğin birbirine yakın iki mahalle arasında bir gün arayla sürdürüldüğünü, eskiden bulgur pilavının evlerde pişirildiğini kaydeden Halil İbrahim Bilir, "Pilav gününü 24 yıldır köy meydanında yapıyoruz. Bu atalarımızdan kalma bir gelenektir, cumartesi bizim mahallede, pazar günü de komşu mahallede bu geleneği sürdürüyoruz. Hazırlıklara bir hafta önceden başladık" diye konuştu.
    Halil İbrahim Bilir pilav günü için 400 kilogram et, 200 kilogram pirinç, 60 kilogram tereyağı, 300 kilogram yoğurt, 50 kilogram nohut kullanıldığını da anlattı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow