hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 kardeşe uyuşturucu ticaretinden 18 yıl hapis

    2 kardeşe uyuşturucu ticaretinden 18 yıl hapis
    expand

    2 kardeşe uyuşturucu ticaretinden 18 yıl hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde toplam 2 kilo 112,35 gram skunk adlı uyuşturucu maddeyle yakalanan Faruk S. (30) ve kardeşi Kamil S.'ye (27) yargılandıkları davada toplamda 18 yıl 4 ay hapis ve 36 bin 660 TL para cezası verildi. 
    Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri uyuşturucu madde ticaretinin ve kullanımının engellenmesine yönelik çalışmaları kapsamında 8 Eylül 2019 günü Faruk S. ve kardeşi Kamil S.'nin ilçeye yüklü miktarda uyuşturucu getirdiği bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Güllerpınarı Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Evdeki Faruk S. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 2 parça halinde 47.35 gram skunk ve hassas terazi ele geçirilirdi. Faruk S.'nin kardeşi Kamil S.'nin evden çantayla ayrıldığını tespit eden ekipler, bu şüpheliyi de kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin çantasından 2 kilo 65 gram skunk maddesi ele geçirildi. 2 kardeş polis merkezindeki işlemlerinin ardından 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliğince tutuklanan 2 kardeş cezaevine gönderildi.
    İKİ KARDEŞE TOPLAM 18 YIL CEZA
    Olayla ilgili yargılanan iki kardeşin davasında karar çıktı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS yoluyla katılan şüpheliler suçlamayı kabul etmezken, beraat talep etti. Mahkeme heyeti Faruk S.'ye 10 yıl hapis cezası ve 20 bin TL idari para cezası, Kamil S.'ye de 8 yıl 4 ay hapis cezası ve 16 bin 660 TL idari para cezası verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow