hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya Triatlonu'na ödül

    Alanya Triatlonuna ödül
    expand

    Alanya Triatlonu'na ödül

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA) - TÜRKİYE Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Alanya Triatlonu, Avrupa Triatlon Birliği tarafından 'Yılın En Başarılı Yerel Organizasyonu' kategorisinde ödül aldı.

    Avrupa Triatlon Birliği'nin İspanya'da düzenlediği ödül gecesinde Türkiye üç ödül kazandı. Avrupa Triatlon Birliği tarafından 'Yılın En Çok Gelişme Gösteren Ulusal Federasyonu' ve 'Gençler Kategorisinde En Çok Gelişen Ülke' ödülleri Türkiye'ye verildi. Aynı gecede Alanya Triatlonu, 'Yılın En Başarılı Yerel Organizasyonu' kategorisinde üçüncü oldu.

    İspanya'nın La Nucia şehrinde Ukrayna temasıyla organize edilen özel gecede Türkiye'yi, Türkiye Triatlon Federasyonu Asbaşkan Bülent Çendik, Genel Sekreteri Göktürk Yılmaz, Sponsorluk Kurulu Başkanı Saliha Tama ve Yurtdışı İlişkileri Sorumlusu Büşra Sarıoğlu temsil etti.

    ALANYA TRİATLON TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

    Geçen yıl 30'uncusu gerçekleşen ve dünyanın en eski triatlon yarışlarından birine ev sahipliği yapan Alanya, 2021 yılındaki Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'ndaki başarılı performansıyla 'Yılın En Başarılı Yerel Organizasyonu' kategorisinde üçüncü olarak tarihinde ilke imza attı. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, "Gecenin en çok ödül alan, en çok alkış alan ülkesi olduk. Son dönemde gençler kategorisinde 27. sıradan 11. sıraya yükselmemiz, organizasyonlarımızdaki gelişmeler, uluslararası hakem ve antrenör sayımızdaki hızlı artış, eğitim konusuyla ilgili olarak son üç yılda Avrupa Triatlon Birliği'nden alınan proje destekleri ödülleri almamızda önemli rol oynadı" dedi.

    YÜCEL: BU ÖDÜL ALANYA'NIN

    Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya Belediyesi olarak 30 yıldır gerçekleştirdiğimiz triatlon yarışlarının, böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmesi bizleri gururlandırdı. Bu ödül Alanya'nın ortak başarısıdır" diye konuştu.

    Türkiye'ye ödülleri, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow