hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanyaspor’dan dört dörtlük galibiyet

    Alanyaspor’dan dört dörtlük galibiyet
    expand

    Alanyaspor’dan dört dörtlük galibiyet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- AYTEMİZ Alanyaspor, deplasmanda karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 4-1’lik net skorla geçti.

    Süper Lig'in 30'uncu haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Ankara Eryaman Stadı'nda oynanan maç son anlarına kadar çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. Alanyaspor teknik direktörü Erol Bulut, bu maça rotasyonla çıktı. Sol kanatta son haftalarda istenilen performansı sergileyemeyen Junior Fernandes’i ve stoperde Georgios Tzavellas’ı bugün yedek bekleten Bulut, Fernandes yerine sol kanatta Efecan’ı, onun yerine sağ kanatta Onur Bulut’u ve stoperde de Welinton’u oynattı. İlk yarının ortalarında Efecan ve Onur’u yer değiştiren Bulut, sol açıkta Djalma Campos’un sakat olması nedeniyle böyle bir tercih yaptığı düşünülüyor.

    Maç içinde ilk yarı MKE Ankaragücü penaltı kazanarak Orgill ile öne geçme şansı buldu ancak kaleci Marafona köşeyi doğru tahmin etti ve gol fırsatı vermedi. Alanyaspor maç boyunca oyun üstünlüğünü korurken, isabetli şutlarıyla da sık sık Ankaragücü kalesini yokladı.

    BEŞ GOL İKİNCİ YARI GELDİ

    Alanyaspor’un 90 dakika boyunca oyun üstünlüğünü koruduğu ve rakibine çok fazla gol şansı vermediği maç 4-1 tamamlandı. Alanyaspor'un gollerini 64’üncü dakikada Papiss Cisse, 66’ncı dakikada Onur Bulut, 78’inci dakikada penaltıdan Tasos Bakasetas ve 90’ıncı dakikada Junior Fernandes atarken, MKE Ankaragücü’nün golü ise 82’nci dakikada Gelmin Rivas’tan geldi. Alanyaspor bu sonuçla puanını 48’e çıkarırken maç fazlasıyla 6’ncı sıraya yerleşti.

    GALATASARAY MAÇINDA CEZALI

    Öte yandan ilk yarıda Alanyasporlu Welinton De Souza penaltı kararıyla biten pozisyon sonrası gördüğü sarı kartla Çarşamba günü Alanya’da oynanacak Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

    MARAFONA KALESİNDE DEVLEŞTİ

    Maç boyunca üstün taraf olan Aytemiz Alanyaspor’da özellikle kaleci Jose Marafona izleyenleri kendine hayran bırakan bir akşam geçirdi. Bir penaltı kurtaran başarılı file bekçisi, Ankaragücü’nün cılız kalan ataklarını savuşturmayı bildi. Kalesinde tek gol gören Portekizli kaleci, izleyenlerden tam not aldı.

    Öte yandan turuncu yeşilli takımın yetenekli oyuncusu Fabrice N’Sakala, ilk iki golün asistini yaparak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

    “SONUNA KADAR DENEYECEĞİZ”

    Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, hedeflerinin ilk 5’in içerisinde yer almak olduğunu ifade ederken, “Bugün 4 gol atıp 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Ama ilk yarı oynanan futboldan memnun değildim. İkinci yarı daha gayret gösterip mücadele ettik. Pozisyonları değerlendirdik. Nitekim maçı 4-1 kazandık. İlk yarıda rakip penaltıdan öne geçmiş olsaydı bizim için daha zor olacaktı. Belki maçı alabilecektik ama çok daha zor olacaktı. İkinci yarı performansından dolayı futbolcularımı tebrik ediyorum. Sezon başında iki hedefimiz vardı. Ligi en iyi yerde bitirmek ve kupada final oynamak. Kupada finaldeyiz. Ligde de iyi gidiyoruz. İlk 6’nın içerisindeyiz. Hedefimiz ilk 5'e girmek. Bunu sonuna kadar deneyeceğiz.  Önümüzde oynanacak birkaç maç var. Kazanabilme adına her şeyi yapacağız. Zaten sahada futbolcularım bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow