hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuk parklarında Covid-19 revizyonu

    Çocuk parklarında Covid-19 revizyonu
    expand

    Çocuk parklarında Covid-19 revizyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Alanya genelindeki çocuk parklarını Covid-19 kuralları çerçevesinde revize etmeye devam ediyor. Parklar, sosyal mesafe kuralları gözetilerek şiirlerle yeniden düzenleniyor.

    Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (koronavirüs) salgını nedeniyle alınan sosyal mesafe kurallarını gözeterek sorumluluk alanlarında yenileme ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında çocuk parklarında bulunan banklar sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden düzenleniyor. Çocukların vakit geçirirken aynı zamanda sanat ve edebiyatla da iç içe olabileceği şekilde düzenlenen parklarda Nazım Hikmet'ten Necip Fazıl'a, Gülten Akın'dan Orhan Veli'ye kadar pek çok şairin eserleri yer almaya başladı.

    'GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR ÇEVRE OLUŞTURUYORUZ'

    Çocuklar sosyal mesafe kurallarının, çevre sağlığı ve temizliğinin öneminin anlatıldığı masal ve animasyon karakterlerinin bulunduğu panolarla bir yandan eğlenirken diğer yandan bilinçlenecek. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin en büyük yatırımı olan çocuklarımızın sağlıklı bir dünyada yaşaması ve bilinçlendirilmesini hedefleyerek titiz bir çalışma yürüttük. Daha güzel ve daha sağlıklı bir çevre tasarımı ile yine Alanya'mızın hizmetindeyiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow