hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da Runatolia heyecanı

    Antalyada Runatolia heyecanı
    expand

    Antalya'da Runatolia heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da bu yıl 15'incisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu hafta sonu gerçekleştirilecek. Runatolia etkinlikleri kapsamında cumartesi günü düzenlenecek yarışlarda bebekler emekleyecek, kadınlar da 7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabıyla koşarak bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacak.
    Antalya'da bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu etkinlikleri 28 Şubat- 1 Mart'ta yapılacak. Runatolia etkinlikleri kapsamında yarın kayıt ve sporcu numaralarının teslimi yapılacak. Etkinlik, cumartesi günü saat 11.00'de, 7 ile 9 aylık bebeklerin 6 metrelik parkurda emekleyerek yarışacağı Baby Run yarışıyla başlayacak. Muratpaşa Kent Meydanı'ndaki etkinlikler yüksek topuk yarışıyla devam edecek. Yarışa katılan kadınlar, 7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabıyla 20'şerli 5 grup halinde bitiş çizgisine en erken ulaşmaya çalışacak. İkinci günde etkinlikler sporcuların katılacağı makarna partisi ile sona erecek.
    Pazar günü 15'inci Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu saat 08.45'te Atatürk Kültür Parkı'nda Cam Piramit önündeki alanda verilecek startla başlayacak. Yarışta tekerlekli sandalyeli engellilerin koşusu, 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometre ve takımlar koşusu yapılacak. Etkinlikte Antalya'nın fethinin 813. yılı kutlamaları kapsamında Fetih Koşusu da gerçekleştirilecek. Yarışta sporcular Kaleiçi ve Hadrian Kapısı'nın yanından geçip şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne, Lara Plajları'ndan 21'inci kilometredeki dönüş noktasına ulaşacak. Sporcular gidiş ve geliş şeklindeki parkurda aynı güzergahtan Cam Piramit önündeki bitiş çizgisinde yarışı tamamlayacak. Yarışlara 34 ülkeden 10 bin civarında sporcunun katılması bekleniyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow