hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'nın geleceğini resmedecekler

    Antalyanın geleceğini resmedecekler
    expand

    Antalya'nın geleceğini resmedecekler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da 'Dünya Şehircilik Günü' etkinlikleri kapsamında Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şubesince resim yarışması düzenlenecek.

    ŞPO Antalya Şubesi Başkanı Ebru Manavoğlu, Kepez Kent Ormanı'nda 2 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'de başlatılacak geleneksel resim yarışmasına ortaokulların 5 ve 6'ncı sınıf öğrencilerinin katılabileceğini söyledi. Yarışmanın bu yıl ki temasının 'Antalya Kentinin Geleceği' olduğunu kaydeden Manavoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AESOB) işbirliğinde yürütülecek yarışmanın amacı, konusu ve katılım şartları hakkında da bilgi verdi.

    Yarışmada genç nesillere kentin tarihi ve kültürel kimliğinin tanıtılması, kentlilik bilincinin ve farkındalıklarının geliştirilmesi, bugünün kentlerini gözlemleyerek değişen ihtiyaçlar, korunacak değerler doğrultusunda 'Geleceğin Antalya'sı' için beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir yaşam kurgulamalarını amaçlandıklarını vurgulayan Ebru Manavoğlu, "Antalya'nın geleceğini hayal ederek resim yapmak isteyen öğrencilerin kayıtlarını yaptırması gerekiyor. Her yarışmacı adına fidan dikimi yapılacak, pastel boya, kuru boya, kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve resim defteri verilecek. Jüri, 10 adet sergilenmeye değer eser seçecek ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek" dedi.

    Resim yarışmasının jüri üyeleri Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Nevin Yavuz Azeri, Akdeniz Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ziya Gencel, Şehir Plancısı ve ŞPO Antalya Şubesi Sekreteri Funda Yörük, Görsel Sanatlar Öğretmeni Deniz Şekerci, Ressam Salih Yön'den oluştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow