hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'nın turizm eğitimini ihraç ediyor

    Antalyanın turizm eğitimini ihraç ediyor
    expand

    Antalya'nın turizm eğitimini ihraç ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde Rusya ve BDT ülkesi vatandaşların eğitim gördüğü Tourism of Academy, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkistan'da birçok üniversiteyle öğrenci değişimi, çift diploma ve Antalya'daki otellerde staj işbirliği anlaşmaları yaptı.
    Bu ülkelerin turizm bakanı, vali, rektör, milli eğitim üst düzey yetkilileriyle yapılan görüşmelerde üniversiteler ve turizm meslek liseleriyle online eğitim, öğrenci değişimi, çift diploma ve turizm öğrencilerinin Antalya'daki otellerde staj yapmasına yönelik işbirliği anlaşmaları gerçekleştirildi. Bu anlaşmalarla Rusya ve BDT ülkelerinden öğrenciler, Antalya'da turizm eğitimi alabilecek ve staj yapabilecek.
    Uluslararası Eudant Özel Rus Okulu ve Tourism of Academy sahibi Victor Bikkenev ve okul yöneticileri, Rusya ve BDT ülkelerinde bir ay süren tanıtım ve işbirliği gezisi gerçekleştirdi. İlk olarak Moskova'da Rudn Üniversite'sinin Turizm Enstitüsü dekan ve yöneticileriyle görüştüklerini belirten Bikkenev, öğrenci değişimi, çift diploma ve Antalya'da staj anlaşması yapıldığını kaydetti. Bikkenev, Moskova'da Rusya'nın ünlü politikacılarından Vladimir Jirinovskiy'e ait Dünya Medeniyet Üniversitesi ile de aynı işbirliği görüşmeleri yapıldığını söyledi.
    Kazakistan'da ise daha önce bir heyetin Antalya'yı ziyaret ettiği Doğu Kazakistan bölgesi Milli Eğitim Müdürü ile görüşme ve bölgedeki üniversite ve liselerde Antalya ve akademinin tanıtım sunumlarının yapıldığını belirten Bikkenev, Çimkent'te yine vali, milli eğitim ve turizm müdürleriyle bölge turizminin geliştirilmesi ve eğitim desteği konularının ele alındığı ve online eğitim verilmesinin kararlaştırıldığını dile getirdi.
    Semerkant'ta yeni açılan ve sadece turizm eğitimlerinin verildiği İpekyolu Üniversitesi rektörü, rektör yardımcısı ve bölgedeki turizm meslek liselerine yönelik görüşme ve tanıtımlar yapıldığını anlatan Bikkenev, Antalya'da Tourism of Academy'nin bu üniversitede bir şubesinin açılacağını aktardı.
    Tacikistan'da ise Turizm Bakanı ve Milli Eğitim Bakan yardımcılarıyla aynı alanlarda bir araya gelindiğini belirten Bikkenev, bölge turizminin geliştirilmesine yönelik uygulamalı eğitimler yapılacağını söyledi. Türkistan'da vali ve ilgili heyetle özellikle inanç turizmi ve Antalya'nın turizm tecrübesinden yararlanılması üzerine işbirliği kararı alındığını kaydetti.
    Rusya ve BDT ülkelerinde turizm sektörünün daha çok önem arz etmeye başladığına dikkat çeken Bikkenev, “Bu bölgedeki birçok ülke kendi bölgelerindeki turizmi geliştirmek için Antalya'nın turizm bilgisi ve tecrübesinden yararlanmak istiyor ve çok ciddi talep var. Biz Tourism of Academy olarak hem turizm eğitimi alanında işbirlikleri kurduk, hem de bu ülkelerden birçok öğrenci aynı zamanda Antalya'ya gelip hem teorik hem otellerde staj imkanıyla pratik eğitimler alabilecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow