hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Esen: Konyaaltı'na 260 bin bitki diktik

    Başkan Esen: Konyaaltına 260 bin bitki diktik
    expand

    Başkan Esen: Konyaaltı'na 260 bin bitki diktik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi park-bahçe, yeşil alan ve refüjlerde bulunan ağaç ve çeşitli bitkilerin sağlıklı bir biçimde büyüyüp gelişmesi için bakım, budama ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

    Çalışmalar Gürsu Mahallesi'nde devam ediyor. Ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için gerçekleştirilen budama işlemiyle elektrik tellerine uzanan, araç ve vatandaşların geçişini engelleyen dalların oluşturduğu tehlikenin de önüne geçiliyor.

    HEM GÜZELLEŞTİRİYOR HEM DE TASARRUF EDİYORUZ

    Konyaaltı'nın kış aylarında da rengarenk olduğuna dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, park bahçe yeşil alan ve refüjlerde kışlık bakım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Başkan Esen, "Özellikle kuruyan ağaç dallarını budayan ve yeni fidan dikimi yapan ekipler, kaldırım ve sokakları da süpürerek genel temizlik yapıyor. Yeşil bir kent için çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 45 bin metrekare yeni park ve yeşil alanı bölge halkımızın kullanımına açtık. Bu yeni açtığımız alanlarda kendi yetiştirdiğimiz 260 bin bitki diktik. Böylece, hem çevremizi güzelleştirdik hem de büyük bir tasarruf sağlamış olduk. Konyaaltı'nda kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da yukarılara taşımak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow