hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Uysal: Gerçek aşkımız sosyal hizmetler

    Başkan Uysal: Gerçek aşkımız sosyal hizmetler
    expand

    Başkan Uysal: Gerçek aşkımız sosyal hizmetler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çifte Kuyular Yaşlı ve Komşu Evi'nde düzenlenen 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günün etkinliğinde "Asfaltı ne kadar önemsiyorsak çok daha fazla sosyal hizmetleri önemsiyoruz. Kaldırımı ne kadar önemsiyorsak onu önemsediğimizin çok üstünde sosyal hizmetleri önemsiyoruz. Asıl gönlümüz, gerçek aşkımız sosyal hizmetler" diye konuştu.

    Muratpaşa Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü için Kızılsaray Mahallesi'nde bulunan yaşlı evinde özel etkinlik düzenledi. Etkinliğe Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, meclis üyeleri katıldı.

    Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada "Asfaltı ne kadar önemsiyorsak çok daha fazla sosyal hizmetleri önemsiyoruz. Kaldırımı ne kadar önemsiyorsak onu önemsediğimizin çok üstünde sosyal hizmetleri önemsiyoruz. Asıl gönlümüz, gerçek aşkımız sosyal hizmetler" dedi. Muratpaşa Belediyesi'nin bugün sayıları 4 olan yaşlı evlerinde 60 yaş ve üzeri ilçe sakinlerinin yaşlılığı büyük bir keyfe dönüştürdüğünü belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

    “Yaşlı evleri, bize has bir proje. Sayımızı 10'a yükseltmek istiyoruz. Binlerle ifade ettiğimiz insanımız buralarda nefes alıyor, mutlu oluyor. Asla hiçbir hizmeti, 10 - 15 kişiyle tasarlamıyoruz. İlçemizin 500 binlik nüfusuna bir hayat standardı vermek kaygısıyla projelerimizi tasarlıyoruz. Bütün insanlarımızı sarıp sarmalayarak, hepsini birden düşünerek bunun bir gün bütün Türkiye'mizde uygulanacağını tasarlayarak, yaptığımız her işte 'Bir gün bütün Türkiye'mizde bu olsun' diyerek, onun aşkı, heyecanı, vatan sevgisiyle, insan sevgisiyle çalışıyoruz. Ama inanın asıl olan sizsiniz. Sizler olmasanız bütün bunlarını bir anlamı yok. İnsanımız yoksa hizmetin de bir anlamı yok."

    İYİ ÖRNEK

    Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ise 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nün geçmişle bugün arasında bağ kuran, kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan yaşlıları hatırlamak için güzel bir fırsat olduğunu söyledi. Kaymakam Burhan, "Onları toplumla bütünleştirmek her vatandaşımızın onlara olan minnet borcu olmalıdır. Bu örnekte olduğu gibi onları hoşnut edecek projeler üretilmesi ve gereken özenin gösterilmesi sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir" diye konuştu.

    SERGİ AÇILIŞI

    Konuşmaların ardından Çifte Kuyular Yaşlı ve Komşu Evi'ndeki 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü etkinliği, Muratpaşa'nın kıdemli kent sakinlerinin halk oyunlarından modern dansa gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından Başkan Uysal ve Kaymakam Burhan, Çifte Kuyular Yaşlı ve Komşu Evi'nde, kıdemli kent sakinlerinin yıl boyunca yaşlı evlerinde ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışının gerçekleştirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow