hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşliden muhteşem konser

    Beşliden muhteşem konser
    expand

    Beşliden muhteşem konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Anadolu Nefesli Beşlisi'nin 'Anadolu'dan Esintiler' adlı eserini bir kez daha Antalyalı müzikseverle buluşturdu.
    Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde Doç. Cem Önertürk'ün yönetimindeki Antalya DOB obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar sahne aldı.
    Konserde, binlerce yıl öncesinden gelerek hala devam eden geleneksel müzik kültürünün acılar ve sevinçle harmanlanmış eşsiz örnekleri Antalyalı sanatseverle buluşturuldu. Beşli, Anadolu'nun zengin geleneksel müziklerinden derlenen türkülerini, halk ozanlarının deyişlerini yeni bir anlayış içinde nefesleriyle yorumladı.
    Konserde Kıvanç Fındıklı'nın düzenlemesini yaptığı Oğuzhan Balcı'nın 'Karahisar Kalesi', 'Quartet (Allegretto, Andante, Presyto)', Ferit Tüzün'ün 'Esintiler (Allegro, Largo, Allegro)' Aşık Veysel'in 'Kara Toprak', 'Uzun İnce Bir Yoldayım', Kıvanç Fındıklı'nın 'Anadolu'dan Esintiler' adlı eserleri nefesli çalgılar ile müzikseverlere aktarıldı.
    İzleyenlere keyifli bir akşam yaşatan 'Anadolu Nefesli Beşlisi' sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow