hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çelik gençler', Expo Antalya için çelik aldı

    Çelik gençler, Expo Antalya için çelik aldı
    expand

    'Çelik gençler', Expo Antalya için çelik aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen 'Çelik Gençler Expo Antalya İçin Çelik Alıyor' projesi kapsamında, gönüllü gençlerle birlikte Expo 2016 Antalya'da bitki heykelleri için çelik alındı.
    Expo Antalya etkinlik alanlarında bulunan bitki heykellerin mevsimsel bakımlarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan süs bitkilerinin çoğaltılması için bitki üretim tekniklerinden çelik almanın uygulamalı anlatılıp uygulandığı etkinliğe, doğaya tutkulu gönüllü gençler katıldı. Gençler bitki heykellerinin periyodik bakımlarında kullanılmak üzere 3 bin bitki üretimi için çelik aldı.
    Etkinlik öncesinde gönüllülere çelikle üretim ve çelik alma teknikleri ile ilgili uygulamalı eğitim verildi. Ardından Expo Antalya'nın görevli personelinin gözetiminde, tematik parkta çelik alma ve viyollere dikim işleri yapıldı. Programa katılan gönüllü gençler toprağa dokunmanın ve bir gün dahi olsa tarımla uğraşmanın keyfini yaşadı. Çelik alma işine yardım eden gönüllü gençler, ardından Expo alan turuna katıldır.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow