hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atık projesi büyüyor

    Atık projesi büyüyor
    expand

    Atık projesi büyüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 18 yaşındaki Birce Kapar'ın başlattığı atıkları ayrıştırma projesi kapsamında 5 konteyner daha Kumdağı mevkisindeki sitelere yerleştirildi.
    Birce Kapar adlı üniversiteye hazırlanan genç kız, Demre Belediyesi'ne başvurarak Kumdağı mevkisine atık kutusu istemişti. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı'ndan 20 atık kutusu temin ederek, Birce Kapar'a teslim etmişti. Ayrıca 5 büyük konteyner sözü de vermişti. Başkan Kocakaya, 770 litre kapasiteli konteynerleri satın aldırdı. Demre'ye getirilen konteynerler Kumdağı mevkisindeki sitelere yerleştirildi.
    Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Daha önce de Kumdağı mevkisine bir konteyner yerleştirmiştik. Toplam 6 konteyneri yerleştirmiş olduk. Atıklar konusunda bir başlangıç yapıyoruz. Karabucak Mahallesi Sura mevkisindeki bir yapıyı atık dönüştürme merkezi olarak atıkların çöp değil, bir zenginlik olduğundan yola çıkarak, atıkları Demre ekonomisine kazandıracağız. Birce Kapar kızımızın yaktığı ateş, tüm kademeli olarak tüm Demre'yi saracak. Bu konuda hemşehrilerimizden de duyarlı olmayı, projeye katkı sağlamalarını bekliyoruz" dedi.
    Atık konteynerlerine kağıt, karton, cam, metal ve plastik atıklar atılabilecek.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow