hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bisikletle şehir turu

    Bisikletle şehir turu
    expand

    Bisikletle şehir turu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 16- 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

    Demre Belediyesi ve Demre Bisiklet Platformu iş birliğinde düzenlenen tura, aralarında Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Demre Bisiklet Platformu Başkanı Eren Konu, eski CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner'in de bulunduğu, farklı mesleklerden ve öğrencilerden oluşan 40 kişi katıldı. Tur yaklaşık 6 kilometre ve bir saat sürdü.

    Tura katılanlar, Demre'nin Kömürlük Plajı'ndaki parkta bir araya geldi. Burada yapılan konuşmaların ardından verilen startla yola çıkıldı. Polis eskortu eşliğinde Büyükkum Mahallesi geçilerek, Demre- Finike Karayolu Demre şehir içi geçişine çıkıldı. Buradan Demre Toptancı Hali yanından geçilerek, tekrar çıkış noktasına gelindi.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Bu yıl 'sıfır emisyon' sloganıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kentleri ve belediyeleri olarak Demre Bisiklet Platformu ile bir bisiklet turu düzenledik. Amacımız sürdürülebilir ulaşım alternatiflerini göstermek. İnsanımızı sürdürülebilir ulaşım alternatiflerini kullanmaya teşvik etmek. Şehir içinde en sağlıklı ulaşım aracı bisiklettir. Çevreye zararı yok, zehirli gazı yok. İnsana spor yaptırıyor. Demre ilçe merkezimizin neredeyse tamamı düz araziden oluşuyor. Demre ilçe merkezindeki 6 mahallenin tamamında, en büyük mahallelerimiz olan Beymelek ve Köşkerler'in neredeyse tamamında bisiklet kullanabiliriz. Bugün bu turu düzenlememizin en büyük amacı, bisikletin çok önemli ve sağlıklı bir ulaşım aracı olduğunu göstermek. Ben de DEM- BİS'in bir üyesi olarak etkinliklerine katılacağım. Önümüzdeki süreçte ilçemizde bisiklet yolları konusunda da bir beyin jimnastiği yapacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow