hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir'den Demre'de sorun dinleme toplantıları

    Büyükşehirden Demrede sorun dinleme toplantıları
    expand

    Büyükşehir'den Demre'de sorun dinleme toplantıları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Demre ilçesinde sorun dinleme toplantıları düzenlendi. Toplantılarda, Demre'de yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, Tarımsal Hizmetler Dairesi şube müdürleri Metin Kazaroğlu, Naci Şentürk ve uzmanlar, Demre'yi ziyaret etti. Seda Özel, önce Demre Belediyesi'ndeki toplantıya katıldı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın da yer aldığı toplantıda, Demre'de geçtiğimiz günlerde yaşanan su baskınları, alt yapı sorunları ve alternatif üretim seçenekleri görüşüldü.

    Başkan Kocakaya, "Eylül ayı başından bu yana ilçe merkezi ve seracılık yapılan tüm mahallelerimizde kanalları tek tek temizledik. Ancak sel baskını sonrası yaptığımız ziyaretlerde kanalların pislikle, atıkla dolduğuna şahit olduk. Sel baskını ve arkasındaki günlerde yeniden temizlik çalışması yaptık. Biz inceleme yaparken bir üreticimiz, serasından çıkardığı atıkları kanala boca etti. Bu mantıkla sel baskını kaçınılmaz" dedi.

    Seda Özel ise "Afet anında büyükşehir, ilçe belediyesi olmaz. Vatandaşın yardımına birlikte koşacağız. Demre Belediyesi ile alt yapı eksikliklerini tesbit edip, birlikte gidereceğiz. Demre'ye bağlı Gürses, Davazlar, Yavu ve Kapaklı mahallelerine sulama suyu götürecek proje tamamlandı. Bugün elektrik bağlanıyor. Kısa sürede açılışı yapılacak" dedi.

    Seda Özel ve beraberindekiler, daha sonra Köşkerler, Kapaklı, Çevreli, Davazlar, Yavu ve Alakent mahallelerinde vatandaşlarla toplantı yaptı, sorunları dinledi. Sulama suyu ile ilgili talepler, sel baskınına karşı alınacak önlemler, yapılacak çalışmalar, alternatif ürün çeşitleri, arıcılık ve aromatik bitki üretimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow