hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Carettalar belediye ve gönüllülerce korunuyor

    Carettalar belediye ve gönüllülerce korunuyor
    expand

    Carettalar belediye ve gönüllülerce korunuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Çayağzı Plajı'nda caretta caretta yuvaları, Demre Belediyesi ve gönüllüler tarafından korunmaya başladı.

    Caretta carettaların Demre'deki yuvalama alanlarından biri olan Demre'nin dünyaca ünlü Kekova'ya açılan penceresi olan Çayağzı Limanı'nın hemen yanındaki Çayağzı Plajı, birkaç gün önce Demre Belediyesi tarafından temizlendi. Plajdaki carettaların hareketini zorlaştıran çalılar, otlar ve pislikler kaldırıldı. Ardından Demre Belediyesi ve gönüllüler tarafından caretta yuvaları belirlenerek koruma altına alınmaya başladı.

    Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve gönüllüler Barış Yüksel ve Mustafa Keskin'le beraber Çayağzı Plajı'nda incelemeler yaptı. Gönüllüler tarafından tespit edilen 4 caretta yuvası, tek kafesle koruma altına alındı. Kaymakam Onur Şatıroğlu, gönüllülerden ve belediye görevlilerinden caretta caretta yuvaları hakkında bilgi aldı. Belediye çalışanlarına ve gönüllülere teşekkür etti.

    Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçen yıl Çayağzı Plajı'nda, dünyanın çeşitli ülkelerinden bir proje kapsamında gelen gönüllü öğrenciler tarafından caretta yuvaları koruma altına alınmıştı. Yuvalardan çıkan yavrular, güvenli biçimde Akdeniz'in mavi suları ile buluşturulmuştu. Ancak pandemi nedeniyle bu yıl yabancı gönüllü öğrenciler gelemedi. Belediye olarak, Kaymakamlığımızın da desteğiyle carettaları izlemeye, yuvaları koruma altına almaya karar verdik. Gönüllü arkadaşlarımız geceleri carettaları izliyor. Yuva noktalarını belirleyerek, belediye ekiplerine haber veriyorlar. Ekiplerimiz de caretta yuvalarını koruma altına alarak kafesliyor. Her kafese yumurta bırakma tarihi asılıyor. Yavru çıkacağı tarih aşağı yukarı belli oluyor. O tarihlerde çıkan yavruları, gerekli tedbirleri alarak, gece nöbeti tutarak güvenli biçimde denizle buluşmasını sağlayacağız. İlçemizin zenginliği olan nesli tükenmekte olan carettaların gelecek kuşaklara taşınması, neslinin devamı için gerekli çalışmayı yapacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow