hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

    Demrede 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
    expand

    Demre'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- 19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü Antalya'nın Demre ilçesinde coşkuyla kutlandı.
    Demre'deki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende, Demre İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bayram kutlamaları Demre Stadı'nda devam etti. Kutlamalara Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Baltacı, Baro Temsilcisi avukat Burak Gümüş, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Fuat Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Dursun Onur, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İyi Parti İlçe başkanı Hüseyin Erol, daire amirleri, belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    Kutlamalar saygı duruşu ile başladı, ardından İstiklal Marşı okundu. Bir öğrenci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini, Türk gençliğinin Ata'ya cevabını ise Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okudu. Demre Anadolu Lisesi beden eğitim öğretmeni Nuri Atabey tarafından Türk Milleti ve Cumhurbaşkanı adında 'Şeref Çağrısı' yapıldı. Şiirlerin okunduğu, Demre Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Arif Yılmaz'ın öğrencileriyle hazırladığı tekvando gösterisinin sunulduğu program, Demre İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü güreş antrenörü Kahraman Şahin'in Demreli güreşçilerle hazırladığı sembolik yağlı güreş gösterisiyle devam etti. Lise öğrencilerinin hazırladığı kule gösterisinin sunulduğu program ilgiyle izlendi. Kule gösterisi sırasında öğretmen ve öğrenciler, dev bir Türk bayrağı açtı. Kutlamalar Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Demre İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow