hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü törenleri

    Demrede Çanakkale Zaferinin yıl dönümü törenleri
    expand

    Demre'de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü törenleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

    Demre'deki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Demre'deki ikinci kutlama Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapıldı. Törenlere Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Salondaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunması ile başladı. Din kültürü öğretmeni Recep Gökçe, şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Çanakkale Zaferi için hazırlanan video gösterimi yapıldı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale Geçilmez Oratoryosu' sunuldu. Bir öğrenci 'Dur Yolcu' şiirini okudu. 'Vatan Sağ olsun' adlı tiyatro oyunu oynandı. Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Murat Uz ve ilçe protokolü tarafından verildi.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Çavuş Emrah Tiryaki, "Bugün Türk ulusunun kaderini değiştiren, dünyada 'ben buradayım' dediği Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü. Bu vatanı bizlere yurt yapan şehitlerimizi anma günü. Çanakkale yedi düvele karşı, Türk ulusunun başkaldırışının adıdır. Bugün bu topraklarda barış ve huzur içinde, özgür biçimde yaşıyorsak bunu, bu topraklarda yatan şehitlerimize borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow