hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'den İzmir'e yardım TIR'ı

    Demreden İzmire yardım TIRı
    expand

    Demre'den İzmir'e yardım TIR'ı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçe Belediyesi'nin İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde zarar gören depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında toplanan bir TIR malzeme, İzmir'e gönderildi. TIR, Demre Belediyesi önünden uğurlandı. Demre Belediyesi'nden 4 kişilik ekip de, TIR'la birlikte İzmir'e gitti.

    Demre Belediyesi, İzmirli depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. 1,5 gün süren yardım kampanyası öncesinde Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İzmir'deki yardımların dağıtımını yapan AFAD merkezi yetkilileri ile görüştü. Depremzedelerin ihtiyaçlarının öğrenilmesinin ardından sosyal medya ve belediyeden yapılan ilanlarla kampanya duyuruldu. 1,5 günde tamamı yeni olan giysi, ayakkabı, çorap, bebek bezi, bebek şampuanı, bebek giysileri, kağıt havlu, bebek maması, emzik, biberon, şampuan, sabun, el dezenfektanları, su, hasta bezi, kişisel bakım ürünleri, pilli aydınlatma le fenerleri, yorgan, battaniye, 3 adet çocuk yatağı ve yaklaşık 3 ton kuru gıda toplandı. İlk gün toplanan yardım malzemeleri, bir TIR'a yüklendi.

    TIR, Demre Belediyesi önünden Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Kayak, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Belediye Meclisi üyeleri Muhammet Tural, Veli Sertbaş ve kampanyayı yürüten Demre Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi görevlilerinin katıldığı törenle İzmir'e uğurlandı. TIR'la birlikte yardım malzemelerini teslim etmek üzere, Demre Belediyesi Sosyal Hizmet Birimi'nden 4 görevli de bir araçla İzmir'e gitti.

    Başkan Okan Kocakaya, "İyiliksever, yardımsever güzel yürekli Demreli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sadece sosyal medya paylaşımı ve belediye hopörlerinden yaptığmız yardım çağrısına koştular. İzmirli kardeşlerimizin ihtiyacına göre yardımlarını belediyeye getirerek teslim ettiler. Demreli'nin ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha gösterdiler. Gönderdiğimiz yardımlar, AFAD merkezinden aldığımız ihtiyaç listesine göre düzenlendi. Belediye olarak da kuru gıda katkısı sağladık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow