hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dev dalgalar dalgakıranı parçaladı

    Dev dalgalar dalgakıranı parçaladı
    expand

    Dev dalgalar dalgakıranı parçaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesi Çayağzı Limanı'nda bulunan Kokar Çayı'nın yatağını korunması amacıyla yapılan dalgakıran dev dalgalar tarafından parçalandı. Küçük teknelerin de bağlandığı dalgakıran kullanılmaz hale geldi.

    Demre Çayağzı Limanı'na akan Kokar Çay'ın yatağının fırtınaların getirdiği kumla dolmasının önüne geçmek, çayın akışını düzenlemek için 10 yıl önce 70 metre uzunluğunda bir dalgakıran yapıldı. Yaklaşık 5 metre genişliğindeki dalgakıranın batı yönüne turizm mevsiminde küçük ölçekli tekneler bağlanmaya başladı. Dalgakıran amatör balıkçıların balık tutma platformu haline geldi. Son günlerde etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış sonrası ortaya çıkan dalgalar nedeniyle Çayağzı Limanı'ndaki dalgakıranın üstünde bulunan beton tamamıyla parçalandı. Dalgakıranın yol bölümünü dağılırken, kayalar da yerinden oynadı.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Batıdan esen, saatteki hızı 90 km'ye ulaşan dev dalgalar, dalgakıranı büyük oranda tahrip etti. Şu anda beklemek durumundayız. Kış sezonunun geçmesi gerekiyor. Sezon öncesi ne yapılabilir, nasıl bir yöntemle tamir edilebilir bakacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow