hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diplomalı çobanlar yetişiyor

    Diplomalı çobanlar yetişiyor
    expand

    Diplomalı çobanlar yetişiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 'sürü yönetimi' (çobanlık) kursu açıldı. Başarılı olanların devlet desteğinden yaralanabileceği ve Demre'de ilk kez açılan kurs, yoğun ilgi gördü.

    Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe merkeziyle, ilçeye bağlı Belören, Yavu ve Davazlar mahallelerinde Sürü Yönetimi kursu açıldı. Ziraat mühendisi Mustafa Katırlı, veteriner hekimler Kürşat Kadir Uysal, Soner Ayten ve İbrahim Bilir tarafından verilen kursa, toplam 179 kişi katıldı. Haftada 5 gün, günde 8 saat olarak verilen kurs toplam 104 saat sürecek. Kursta sürünün bakım ve beslenmesi, salgın hastalıklar, aşılama, beslenme hastalıkları, küçükbaş hayvanlarda küpeleme (kimliklendirme) ve taşıma, küçükbaş hayvanlarda ırklar ve seleksiyon ile iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim veriliyor.

    İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, "Kurslarda verdiğimiz eğitimle bilinçli, sağlıklı, mümkün olan en az maliyetle hayvancılık yapan vatandaşlarımızın en üst verimi almalarını hedefliyoruz. Ayrıca sürdürülebilir küçükbaş hayvancılık yapan çobanlar yetiştirmek istiyoruz. Kurs sonunda başarı sağlayan çobanlarımıza birer sertifika vereceğiz. Bu belgeyi alan çobanlarımız, bakanlığımızın hayvancılığı destekleme programları kapsamında, 100 baş ve üzeri anaç keçi ve koyun çobanlarına verdiği Sürü Yönetimi İstihdam Desteği'nden yararlanabilecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow