hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençler Likya Yolu'nda yürüdü

    Gençler Likya Yolunda yürüdü
    expand

    Gençler Likya Yolu'nda yürüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Demre Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Likya Yolu'nda Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Gençler, Likya Yolu'nun Çayağzı- Kapaklı etabını yürüdü.

    Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Likya Yolu'nda Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Demre Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, Demre Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Solumaz, Akdeniz Üniversitesi Demre Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yavuz Selim Altınok, öğretmenler, Demre Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu'ndan ve Demre'de eğitim öğretim yapan liselerden yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Yürüyüşte gençlik gruplarına Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Nuri Akyüz rehberlik etti.

    Yürüyüşe katılanlar önce okullarından servis araçları ile Demre'nin Çayağzı Limanı'na geldi. Burada bir araya gelen gençler, Çayağzı Plajı'ndan yürüyüşe geçti. Yaklaşık 4 kilometre yürüyen gençler, Çağıllı Plajı'nda mola verdi. Molanın ardından yürüyüşe geçen gruplar, yaklaşık 4,5 kilometre sonra yürüyüşü Demre'ye bağlı Kapaklı Mahallesi'nde sona erdirdi. Yürüyüş sonunda Demre Kaymakamlığı tarafından gençlere su, ayran ve öğle yemeği ikram edildi. Öğrenciler, Kapaklı Mahallesi'ne gelen servis araçları ile Demre'ye döndü.

    Yürüyüş sonunda gençlere bir konuşma yapan Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Bu hafta Gençlik Haftası. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin siz gençlere emanet etti. Onu korumak ve yüceltmek görevi sizlere ait. Bunu ancak daha çok çalışarak, birbirinizi tanıyarak, severek, daha iyi eğitim alarak sağlayacağız. Bugün yürüdüğümüz Likya Yolu da Türkiye, Antalya ve Demre turizminin zenginliği. Bu yolu bugün sizlere tanıttık. Birlikte spor yaptık. Birbirinizle tanıştınız, kaynaştınız. Bu yolu tanıtmak, korumak artık sizin göreviniz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow