hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaplumbağaları dalgalar arasından kurtardılar

    Kaplumbağaları dalgalar arasından kurtardılar
    expand

    Kaplumbağaları dalgalar arasından kurtardılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde iki küçük kaplumbağa, vatandaşlar tarafından plajda tesadüfen bulunarak, dalgalara kapılmaktan son anda kurtarıldı.

    Demre merkezindeki Taşdibi Plajı'na, dev dalgaları izlemek için vatandaşlar akın etti. Bu sırada plajda eşiyle birlikte gezen Ramazan Sungur, tesadüfen dalgaların getirdiği pislikler arasında bir küçük kaplumbağa buldu. Ölü zannettiği kaplumbağayı eline alan Sungur, hareket ettiğini gördü. Sungur, kaplumbağayı plajın arkasındaki ormanlık alana bıraktı.

    Taşdibi Plajı'nın yanındaki Kömürlük Plajı'ndaki bir otel inşaatında bekçi olarak görev yapan eski Demresporlu futbolcu Alper Çiçek de plajdaki dalgalar arasında bir karartı fark etti. Karartının bir kaplumbağa olduğunu tespit eden Çiçek, hemen giderek hayvanı dalgalar arasından kurtardı. Kaplumbağanın yaşadığını gören Çiçek, onu bir süre dinlendirerek, plajın arkasındaki ormanlık alana bıraktı.

    Alper Çiçek, "Bu kaplumbağaları, Demre Çayı sürükleyerek getirmiş büyük ihtimalle. Dalgalar da kıyıya atmış. Bereket ölmemişler. İkisi de kurtuldu, doğal ortamına bırakıldı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow