hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minikler sokaktaki dostlarını unutmadı

    Minikler sokaktaki dostlarını unutmadı
    expand

    Minikler sokaktaki dostlarını unutmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde anaokulu öğrencileri sokak hayvanları için hazırladıkları yem dolu kapları parklara koydu.

    Demre'deki Hacımusaoğlu Anaokulu'nun Doğa Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Zehra Çelik Kocakaya ve anneleriyle birlikte sokak hayvanları için yem kapları yaptı. Okulda uygulanan sosyal sorumluluk projesi olan 'Sevimli Dostlarımıza Sorumluluklarımız' projesi kapsamında 5 litrelik plastik su şişelerinden yaptıkları yem kaplarıyla birlikte Yunus Emre Parkı'na gelen öğrenciler, yem doldurdukları kapları parkın uygun noktalarına bıraktı.

    Sınıf öğretmeni Zehra Çelik Kocakaya, "Sınıfımızdaki 4 yaş grubundaki 15 öğrencimiz, aileleriyle birlikte sokak hayvanları için birer yem kabı yaptı. Bugün bu kapları uygun yerlere bırakıyoruz. Bu kaplardan her hafta bir annemiz sorumlu olacak. Eksilen yemler tamamlanacak. Ayrıca görevli anne evlerdeki bayat ekmekleri, yemek artıklarını toplayacak. Yem kaplarına koyacak. Bu projeyle öğrencilerimizde farkındalık oluşturarak küçük yaşta hayvan sevgisi kazandırmak, paylaşma, dayanışma duygusu kazandırmak istiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow