hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onuncu kez Likya Yolu'nu yürüyor

    Onuncu kez Likya Yolunu yürüyor
    expand

    Onuncu kez Likya Yolu'nu yürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DAHA önce 9 kez Likya Yolu'nun tamamını yürüyen İstanbullu Cem Konen (43), 10'uncu yürüyüşüne daha önce çektiği ancak kaybettiği videoları yeniden çekmek için başladı.

    Siber güvenlik uzmanı Cem Konen, bu yıl temmuz ayında Muğla'nın Fethiye ilçesi Ovacık Mahallesi'nden çıkarak, 26 günde Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Mahallesi'ne ulaştı. Bu süreçte toplam 535 kilometre kat eden Cem Konen, Likya Yolu'nun tamamını 9'uncu kez yürüdü. 10'uncu yürüyüşünde Likya Yolu'nun tamamını kayıt altına alan Cem Konen, çektiği videoları kaybetti. Videoları yeniden çekebilmek için 16 gün önce tekrar Konyaaltı ilçesinin Geyikbayırı Mahallesi'nden yola çıkan Cem Konen, tekrar Likya Yolu'nu kayıt altına alarak, Antalya'nın Demre ilçesine kadar ulaştı. 10 gün sonra yürüyüşünü Fethiye'nin Ovacık Mahallesi'nde bitirmeyi planlayan Cem Konen, Likya Yolu'nun tamamını da kayıt altına almış olacak.

    Cem Konen, "Kaybettiğim videolar sayesinde aynı yıl içinde Likya Yolu'nu ikinci kez, toplamda onuncu kez tamamını yürümüş olacağım. Günde 15- 20 kilometre yol yürüyorum. Aynı zamanda bilgisayarım yanımda. Uzaktan çalışıyorum. Verdiğim molalarda ve akşamları çadırımda çalışıyorum. Likya Yolu'nun tamamını kayıt altına alıyorum. Bir tanıtım videosu oluşturmayı planlıyorum. Bu mevsimde Likya Yolu'nda yürümek gerçekten harika. Likya Yolu, Likyalılardan bu yana birçok medeniyete, çağa ticaret yolu olarak hizmet vermiş ve kullanılmış. Roma, Bizans ve Osmanlılar bu yolu ticaret yolu olarak kullanmış. Bu yoldaki zenginlik dünyada çok az yerde var. Ancak yolda tahribat var. Yolun özellikle Fethiye, Seydikemer ve Kaş ile Demre arasındaki bazı bölümlerinde yol işaretleri değiştirilmiş. Yol üzerindeki işletme sahipleri, yolun işaretlerini kendi iş yerine yolun çıkması için değiştirmiş. Yolda en azından bir bitki temizliği ve yeniden işaretleme çalışması mutlaka yapılmalı. Çünkü Likya Yolu, Roma'dan başlayacak Antalya'nın Demre ilçesinde sona erecek Avrupa Yolu'na bağlanacak" dedi.

    Likya Yolu'nun spor yapmak isteyen, tarihle, doğa ile denizle içi içe yürümek isteyenler için çok harika olduğunu vurgulayan Cem Konen, "Herkesin yürümek isteyeceği bir yol. Ancak bu yolda yürümek isteyenler 'MAPSME' haritasını kullanmalı. Çünkü bu harita ile yol üzerinde ne varsa görüyorsunuz. Nerede çadır kurulabilir, nerede su var, yiyecek ve pansiyon var. Yürüyüş anında yeterli su bulundurmalı. Yolun belirli bölümünde kaynak suyu yok. Ancak bu yolun tanıtımının iyi yapılması ile özellikle sonbahar ve ilkbaharda bölge turizmine bugünkünün 3- 4 katı katkı sağlayabilir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow