hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'ye 'Z' kütüphane

    Demreye Z kütüphane
    expand

    Demre'ye 'Z' kütüphane

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Zenginleştirilmiş Z Kütüphane' törenle hizmete açıldı.

    Zenginleştirilmiş Z Kütüphene'nin açılış törenine Demre Kaymakamı Onur Şatıroğu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan Koçaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Selma Benli, Yusuf Toprakçı, Okul Müdürü Mehmet Eraslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

    Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, "Toplumlar kültür birikimleri ve eğitime verdikleri önem ölücüsünde, başkalarına kendini kabul ettirebilir. Eğitilmiş insan gücü, eğitim kurumları ile eğitimin ve kültürün en önemli parçası olan kütüphanelerle işbirliği ile sağlanabilir. Araştıran, kendini yetiştiren, sorgulayan, kendine sunulan bilgilerle yetinmeyip, bu bilgiyi nerede, nasıl bulabileceğini düşünen, okuma alışkanlığı kazandırılmasında kütüphanelerin önemi çok büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde kbizzat ilgilenerek açtırdığı İzmir Milli Kütüphanesi'ni, 1934 yılında kendisini ziyaret eden İran Şahı'na bizzat gezdirmiştir. Dünya tarihinde konuğunu kütüphane gezdiren ilk devlet başkanı olmuştur. Bu çok önemli bir mesajdır" dedi.

    Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan Koçaş tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphane gezildi. Kütüphenede, bakanlık tarafından gönderilen bin kitap, santraç, mangala, dama oyun grupları bulunuyor. Kütüphaneden aynı anda 30 öğrenci faydalanabiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow