hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz dibinde şaşırtıcı sonuç

    Deniz dibinde şaşırtıcı sonuç
    expand

    Deniz dibinde şaşırtıcı sonuç

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, su sporları kulüpleriyle birlikte hafta sonu belediyenin mavi bayrakları plajlarında gerçekleştirdiği deniz dibi temizliğinde çıkan atık miktarı dalgıçları şaşırttı. Dalgıçlar, yaz boyunca bu kadar yoğun kullanılan bir şeritte çıkan atık miktarının son derece az olduğunu belirtti.

    Muratpaşa Belediyesi'nin falez kıyı bandında yer alan mavi bayraklı falez plajlarında hafta sonu deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Mavi Akdeniz Su Sporları Kulübü, Yunus Diving ve Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü dalgıçları, Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil, Konserve Koyu falez plajlarında yapılan dalışlar yapıldı.

    Dalışlarda genellikle çoğunluğu cam ve petlerden oluşmak üzere şişeler karaya çıkartılırken dalgıçlar, yaz boyunca oldukça yoğun kullanılan hatta çıkan atık miktarının son derece az olduğuna dikkat çekti. Eskiden bölgede yapılan dalışlarda otomobil lastiğinden inşaat atıklarına, plastik sandalyelere birçok şeyle karşılaştıklarını anlatan Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, "Plajları kullan yerli ve yabancı komşularımıza hem çevreye yönelik gösterdikleri hassasiyetleri hem de belediyemizin plajlarına sahip çıktıkları için çok teşekkür ederiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow