hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başsavcı Abikoğlu'ndan koronavirüs tedbirleri açıklaması

    Başsavcı Abikoğlundan koronavirüs tedbirleri açıklaması
    expand

    Başsavcı Abikoğlu'ndan koronavirüs tedbirleri açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ELMALI Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan uygulamalar hakkında bilgi verirken, "Koronavirüsle mücadele tüm hassasiyetiyle devam etmektedir" dedi.

    Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, Adalet Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Elmalı Adliyesi, Elmalı A3 Tipi Kapalı/Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde tüm alanların virüsün yayılımını engellemek ve enfeksiyondan korunma ve kontrol için rutin olarak ilaçlanıp, dezenfekte edildiğini açıkladı. Binaların günlük temizlik hizmetlerinin yanında dezenfekte işlemlerinin de yapıldığını, ring ve servis araçlarının her kullanımdan sonra dezenfekte edildiğini aktaran Başsavcı Abikoğlu, "Kurumlarda görev yapan personelin, vatandaşların hükümlü ve tutukluların kurumlara giriş çıkışlarında Covid-19'un en önemli belirtilerinden olan varsa yüksek ateşin tespit edilebilmesi için ateş ölçerle sürekli kontrolleri yapılmış ve halen ölçümleri devam etmektedir. Bina girişlerine, her kata ve bütün kalem ve odalara dezenfektan asılmış ve herkesin kullanmasına imkân sağlanmıştır. Genelgeler doğrultusunda kronik rahatsızlığı olan personellerimize izin verilmiş, bütün adli, cezaevi ve denetim işlemleri en az personel sayısı ile dönüşümlü sürdürülmektedir. Tutuklu dosyalar hariç dava, duruşma, icra takibi ve tahsili vb. işlemler 30.04.2020 tarihine kadar ertelenmiştir" dedi.

    Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları himayesinde Elmalı A3 Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerce işletmeciliği yapılan adliye çay ocağı ve kantin işletmesine hemen son verilerek hükümlülerin cezaevinde izolasyona alındığını kaydeden Başsavcı Suphi Abikoğlu, "Ceza İnfaz Kurumu'muza yeni gelen hükümlü ve tutukluların salgına ilişkin belirtilerin saptanması için 14 gün süreyle barındırmak üzere geçici izole koğuşu oluşturulmuştur. Olası tehlikeli salgın hastalığa karşı personelin korunması için kişisel koruyucu malzemeler (eldiven, maske, sıvı sabun, alkol bazlı el dezenfekteni vb. maddelerin) temin edilmiştir. Tüm birimlerde çalışan personelin enfeksiyona yakalanmaması için posta yoluyla gelen tüm zarfların eldiven ve maske kullanarak açılması yönünde talimat verilmiştir. Ceza İnfaz Kurumu ve eklentilerinde her türlü toplantı, seminer, çalıştay tören ve benzeri toplu katılımı içeren tüm etkinlikler iptal edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

    Açıklamasında alınan diğer tedbirleri de sıralayan Başsavcı Suphi Abikoğlu, şöyle dedi:

    "Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve tutuklularla teması olan personelin tamamının izole edilmesi kapsamında bakanlığımız tarafından verilen talimatlar doğrultusunda ilçemiz bünyesinde bulunan belediyeye ait huzurevi binasında 50 personel (aşçı, şoför dâhil) izoleye alınmış ve kuruma geliş- gidiş sıralarında sadece bu personele kullanımına servis aracı tahsis edilmiştir. Bugün itibariyle adli hizmetler devam etmekte olup, gerek adliyemiz, gerek Ceza İnfaz Kurumumuzda gerekse de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinde bu hastalığa yönelik herhangi bir bulgu tespit edilmemiş, bu hastalığın olduğu yönünde herhangi bir bilgi tarafımıza ulaşmamıştır. Koronavirüsle mücadele tüm hassasiyetiyle devam etmektedir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow