hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engeli aştı hayali gerçek oldu

    Engeli aştı hayali gerçek oldu
    expand

    Engeli aştı hayali gerçek oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 'Özel Bireylere İstihdam Projesi' kapsamında 29 yaşındaki Belemir Erdemli adlı genç kız bir kafeteryada işe başladı, güler yüzü ve çalışma azmiyle işletme çalışanları ile müşterilerin ilgi odağı oldu.
    Kafe sahibi Ömer Ercan ile işletme sorumlusu Serpil Kudun, farkındalık yaratmak amacıyla çalışma ekibine down sendrumlu Belemir Erdemli'yi de dahil etti. Erdemli'nin çalışıp para kazanma, ailesine ekonomik katkıda bulunma hayali de gerçek oldu. Erdemli, kendisine kol, kanat geren işletmeci Kudun'un verdiği kısa süreli eğitim ve öğütleri üzerine kafeteryada her türlü işi büyük bir özen ve titizlikle başarılı bir şekilde yapmaya başladı. 
    İŞYERİ ZİYARET EDİLDİ
    Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay ile yönetim kurulu üyeleri, derneğin üyesi olan Belemir Erdemli'yi çalıştığı iş yerinde ziyaret etti, Erdemli hakkında işletmeci Serpil Kudun'dan bilgi aldı. Kudun, "İşletmemize şans getiren kızımız Belemir, güler yüzü ve çalışkanlığı ile bir anda kendisini sevdirdi. Müşterilerimizle sıcak iletişimi bizi şaşırttı, gururlandırdı" dedi. Gülcan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Her işletme mutlaka en az bir özel bireye istihdam sağlamalı. Toplumumuzun en önemli sorunlarından birisi olan özel bireylerin istihdamı, yasal düzenlemelerle iyi bir noktaya getirilmeli, çalışma ve yaşam kaliteleri artırılmalı. Özel bireylerimizin normal bir insandan hiçbir farkı yoktur. Sadece öğrenme biçimleri farklı. Büyük bir heyecan ve azimle, keyifle çalışan, verilen görevi eksiksiz yerine getiren kızımız Belemir Erdemli de işletmemize renk kattı, neşe getirdi, göz bebeğimiz oldu. Çalışanlarımız, müşterilerimiz çok memnun. Mekânımızda dernek ile iş birliği yapıp, pandemiden dolayı evlerinden çıkamayan özel bireylerimizi bir araya getireceğiz, moral kazandırmak için eğlence programı düzenleyeceğiz. İşletmemiz de yılsonuna kadar bir özel bireyimizi daha istihdam edeceğiz."
    BİREYLERE FIRSAT TANINSIN
    Dernek Başkanı Gülcan Ay, çalışma hayatında engelli bireylerin kurallara uyumunun diğer çalışanlardan daha fazla olduğuna, çok güçlü bir motivasyonla çalışabildiklerine, üretken olduklarına vurgu yaptı. Dernek Başkanı Ay, "Yeter ki özel bireylere fırsat tanınsın" dedi.  Ay, ülkede 50 ve üzeri çalışanı bulunan işletmelerin, çalışanlarının yüzde 4'ünü engelli bireylerden oluşturmasının zorunlu olduğuna da dikkati çekerken, "Bu işletmede de az sayıda çalışanı olmasına rağmen farkındalık yaratıp kızımız Belemir Erdemli'ye iş imkânı sağlayıp işletmelere örnek oldu, çok mutluyuz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow