hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyorlar

    65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyorlar
    expand

    65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından 'Yalnız değilsin' sloganıyla oluşturduğu 10 kişilik ekiple 65 yaş üstü, evden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

    Finike ilçe genelinde sosyal hizmet çalışmalarını sürdüren Finike Belediyesi, Kaymakamlık ve kolluk kuvvetleriyle birlikte koronavirüs riski nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların yardımcısı oluyor. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma sınırlamasının geldiği günden bu yana 400'e yakın vatandaşın ihtiyaçlarının karşılandığını, belediye ekiplerinin gelen her çağrıya cevap verdiğini belirterek, "İhtiyaç sahibi her vatandaşımıza bir telefon kadar yakınız. Bizi aramaları yeterli" dedi.

    Vatandaşları maaşlarının çekimi, eczaneden ilaçlarının alımı, başta gıda olmak üzere ihtiyaçlarının giderilmesi gibi konularda da yardımcı olduklarını belirten Başkan Geyikçi, "Dar gelirli vatandaşlarımıza gıda paketi yardımında bulunduk. Yakacak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza 200 çuvala yakın odun verdik. Belediye olarak sosyal hizmet çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Belediyemiz ilçemiz genelinde yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan her vatandaşımızın hizmetindedir. Ramazan ayında hayırseverlerin sağladığı katkıyla dar gelirli vatandaşlara gıda paketi verilmeye devam edecek. Ayrıca düzenli olarak yemek servisi yapılan 70 vatandaşımız bu süreçte 150 sayısına ulaşmıştı bu hizmetimiz de düzenli olarak devam edecek. Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, sağlık memurları, bekçiler, öğretmen ve imamlar olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine sokağa çıkma yasağında yemek servisi yapıldı" diye konuştu.

    40 BİN ÜCRETSİZ YIKANABİLİR MASKE DAĞITILDI

    Koronavirüs (Covid-19) salgınının başlamasının hemen ardından pazarlara dezenfekte tüneli konulduğunu, maske üretimi ile yaklaşık 40 bin ücretsiz maske dağıtımı yapıldığını ayrıca kurumlarda, sokak ve caddelerde, parklarda dezenfekte işlemleri gerçekleştirildiğini belirten Başkan Geyikçi, "Yıkanabilir maske üretimine verdikleri destekten dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Sanat Eğitim Merkezi'mize (ATASEM) ve Halk Eğitim Müdürlüğü'müze teşekkür ediyorum. Belediyemizin halk sağlığını korumak adına sürdürdüğü seferberliğe verilen destek gücümüzü daha da artırıyor. El ele vererek, bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız" dedi.

    Finike Belediyesi tarafından oluşturulan 'Yalnız değilsin' masasına maaş çekme, ekmek alma, market ya da pazar alışverişlerinin yanı sıra ilginç talepler de geldiği belirtilirken, telefonlara cevap veren görevlilere, bazı vatandaşların köpeklerini gezdirme isteğinde bulunduğu ancak bunların içinde en çok dikkati çeken isteğin tavuklara yem verme olduğu kaydedildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow