hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Geyikçi'den çevre yolu açıklaması

    Başkan Geyikçiden çevre yolu açıklaması
    expand

    Başkan Geyikçi'den çevre yolu açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, portakal bahçelerinin üzerinden geçeceği söylenen çevre yolunun imar planına işlenmesine ilişkin süreç hakkında bilgi verdi. Başkan Geyikçi, "Belediye Başkanlığımın yanı sıra portakal üreticisi bir Finikeli olarak, ben de bu yola şiddetle karşıyım" dedi.

    Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçede tartışma konusu olan çevre yolu ve imar düzenlemeleri konusunda basın toplantısı düzenledi. İlçe gündemini meşgul eden ve spekülasyonlara yol açan konular hakkında kamuoyunu aydınlatmak istediğini belirten Başkan Geyikçi, portakal bahçelerinin içerisinden geçecek yolun Finike Belediyesi tarafından plana işlendiği yönündeki gerçek dışı ithamların doğru olmadığını söyledi. Başkan Geyikçi, "Bu konularla ilgili bilgi kirliliği var. Şahsım, imar uygulamalarını ilgilendiren diğer konularla ilgili asılsız yere, gerçek dışı olarak itham edilmekte ve suçlanmaktadır" dedi.

    YOL GÜZERGAHI PLANA ZORUNLU OLARAK İŞLENDİ

    Planların tamamının hem ilçe belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildiğini kaydeden Başkan Geyikçi, şöyle dedi:

    "Planlar yapılmadan önce yaklaşık 15 kurumdan görüş alınması gerekmektedir. Portakal bahçelerinden geçecek olan yol ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü, 7 Şubat 2018 tarihinde Finike Belediye başkanlığına, 13 Mart 2019 tarihinde de Büyükşehir Belediye başkanlığına Finike-Demre-Kaş karayolunun kesin hattını göndererek, plana işlenmesini talep etmiştir. Seçimden hemen sonra Büyükşehir Belediyesi'nde 25 binlik planı incelerken yolu gördüm. Kaldırılmasını isteyip tepki gösterdim. Ancak Büyükşehir Belediyesi bürokratları yolun Karayolları uhdesinde olduğunu, plan görüşleri çerçevesinde bize bildirdiklerini ve yol güzergahını plana işlemek zorunda olduklarını bildirdi."

    'BEN DE BU YOLA ŞİDDETLE KARŞIYIM'

    İlçede tartışma konusu olan ve belediye meclisinin portakal bahçelerinden yol geçirdiği iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Başkan Geyikçi, "Karayolları Bölge Müdürü ile görüşüp, bu yolun bölgeye büyük zarar vereceğini sözlü olarak aktardım. Belediye Başkanlığımın yanı sıra portakal üreticisi bir Finikeli olarak, ben de bu yola şiddetle karşıyım. Finike'miz için doğru kararın alınması ve doğru işlerin yapılabilmesi için elimden geleni yapacağım. Buradan hareketle sanki belediyemizin ve belediye meclisimizin portakal bahçelerinden yol geçirdiği iddiası gerçek dışıdır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow