hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı

    Çanakkale şehitleri Finikede anıldı
    expand

    Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE'de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
    Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından çelenk töreni yapıldı. Ardından Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Şehit Turgut Burkay Korkmaz Konferans salonuna geçildi. Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa; Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, İlçe Jandarma Komutan vekili Muhammet Yusuf Daş, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.
    Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi din kültürü ve ahlak bilgi öğretmeni Ali Demirel günün anlamına ilişkin konuşmayı yaptı. Öğrencilerin şiir okuduğu programda Çanakkale Zaferi ile ilgili video sunumu yapıldı ve öğretmenler tarafından türküler seslendirildi.
    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol eliyle ödülleri verildi. Ödül verilmesinin ardından davetlilere hitaben kısa konuşma yapan Kaymakam Zafer Sağ, programın hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür ederek, "18 Mart münasebetiyle düzenlenen anma programında şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle yad ediyorum" dedi.  
    Programın sonunda konuklara, bir öğünlük Mehmetçik mönüsü olan üzüm hoşafı ikram edildi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca Şehit Şaban Özdemir Tankut'un ismi verilen ilkokula da tabela takma ve şehit köşesi açma programı düzenlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow