hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de 19 Mayıs töreni

    Finikede 19 Mayıs töreni
    expand

    Finike'de 19 Mayıs töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

    Finike'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi. Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene; Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Ali Özbek, CHP Finike İlçe Başkanı Aydın Arıcan, ADD Finike Şubesi Başkanı Atila Öztürk, CHP Kadın Kolları Başkanı Gönül Arıkan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ersin Dalgıç, İYİ Parti temsilcileri, okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi Müdürü Ercem Subaşı yaptı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Ali Özbek'in, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Resmi törenin sona ermesinin ardından CHP İlçe Başkanlığı ve ADD Finike Şubesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende partililere hitaben konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Aydın Arıcan, 19 Mayıs'ın önemine dikkati çekerek, törene katılan tüm partililere teşekkür etti. Arıcan söyle dedi:

    "19 Mayıs günü Bandırma vapuru sadece birkaç insan taşımıyordu aynı zamanda ülkenin umudunu taşıyordu. Bu çerçevede, amacı, hizmet ettiği ruh Türkiye Cumhuriyeti'nin daha kurulmadan filizlenen tohumuydu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendi doğum tarihini bile 19 Mayıs olarak belirleyerek günün anlam ve önemini bizlere aktarmıştı. O günün ruhuyla nice 19 Mayıs'lar geçirmemizi diliyorum hep birlikte. Türkiye Cumhuriyet'inin ebediyen payidar olacağını, her zaman yüceleceğini, bu yücelmenin de gençlerin elinden olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 19 Mayıs kutlu olsun. Nicelerine kavuşmak dileğiyle."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow