hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de berber ve kuaförler dezenfekte edildi

    Finikede berber ve kuaförler dezenfekte edildi
    expand

    Finike'de berber ve kuaförler dezenfekte edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde haftalar sonra yeniden hizmete açılan berber ve kuaför salonları dezenfekte edildi.

    Finike Belediyesi, bugün itibariyle yeniden hizmete açılan berber ve kuaför salonlarını dezenfekte etti. Sabah saatlerinde çalışmalarına başlayan belediye görevlileri kısa sürede çalışmalarını tamamladı. Dezenfekte işleminin ardından Finike ilçe genelinde hizmet veren berber ve kuaför salonları rutin hizmetlerini vermeye başladı. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçe genelinde 55 erkek ve bayan kuaförüyle berberin iş yerini dezenfekte ettiklerini açıkladı.

    Finike Belediyesi olarak her zaman esnafların yanında olduklarını belirten Başkan Geyikçi, "Bilindiği gibi ülkemizde koronavirüs (Covid-19) vakasının görülmesiyle birlikte sıkı tedbirler alındı. Bu çerçevede berber ve kuaför salonları da salgın sürecinde kapatıldı. Salgının yayılma hızının azalmasıyla birlikte alınan sıkı tedbirlerde de yumuşamaya gidildi. Berber ve kuaför salonlarının da yeniden çalışmaya başlamasına izin verildi. Ancak rutin faaliyetlerin sürdürülebilmesi için bir dizi kural da koyuldu" dedi.

    İlçe genelinde 23'ü erkek, 22'si kadın olmak üzere 55 kuaför ve berber esnafının çalışmalarını sabah 09.00 ila akşam 21.00 saatleri arasında gerçekleştireceğini hatırlatan Başkan Geyikçi, "Bu çalışma saatlerine dikkat edilmeli ve esnaf hemşehrilerimiz randevu sistemine göre çalışmalı. İş yeri çalışanları mutlaka maske takmalı. Müşterilerin işlemlerine başlamadan önce koltuk dahil, kullanılacak malzemeler mutlaka dezenfekte edilmeli. Havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık olmalı. Müşteriler de maske takmalı ama işleme göre maskeyi çıkartabilecek" diye konuştu.

    Finike ilçe genelinde korona salgınını kayıpsız atlatmayı istediklerini de belirten Başkan Geyikçi, "Zor günleri geride bıraktık ancak henüz hiçbir şey bitmedi. Halkımız aldığı önlemleri ciddiyetle sürdürmeli. Hala yeni vakalar açıklanıyor. Yeni can kayıpları oluyor. Bu nedenle tedbiri elden bırakmayalım. Uzmanların haftalardır üstüne basa basa tekrarladığı önlemleri eksiksiz yerine getirelim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow