hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa'da 18 Mart töreni

    Gazipaşada 18 Mart töreni
    expand

    Gazipaşa'da 18 Mart töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü töreni yapıldı.
    Gazipaşa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Antalya Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Aydın Abak, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, sırasıyla Gazipaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve şehit aileleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Daha sonra Gazipaşa Kültür Merkezi'nde öğrenciler tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemine ilişkin şarkılar ve tiyatro gösterimi yapıldı. Buradaki anma programından sonra Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür'ün ve Ahmet Şen'in kabri ziyaret edildi. Kabir başında dua okundu ardından kabre karanfil bırakıldı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow