hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis denetim yaptı

    Polis denetim yaptı
    expand

    Polis denetim yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk bölgelerinde 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması' yaptı. 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması'nda berber, kuaför, taksi, pazar yeri ile toplu ulaşım araçlarında yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamındaki kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi. 81 ilde eş zamanlı yapılan denetimlerde, sosyal mesafe kurallarının yanı sıra berber, kuaför, güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, taksiler, pazar yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım faaliyetlerinde daha önce alınan önlemler kontrol edildi.

    Gazipaşa'da yapılan denetimlerde berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde, randevu sistemine göre çalışma, çalışma saatlerine uyma, müşteri koltukları arasındaki mesafeyi sağlama, çalışanlar ve müşterilerin maske kullanımı, hizmet sunulmasında kullanılan malzemelerin sterilizasyonu veya dezenfekte edilmesi, tek kullanımlık ürünlerin kullanımı, izin verilmeyen (ustura ile tıraş, cilt bakımı, makyaj, ense fırçası vb) kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı.

    Gazipaşa'da dolmuşları da denetleyen polis ekipleri, şoför ve müşterinin maske kullanımı, aynı anda hizmet verilebilecek müşteri sayısı sınırı, içerisinin havalandırılması ve temas edilen yüzeylerin dezenfeksiyonunun yapılıp yapılmadığını denetlendi. Yapılan denetimlerde iş yerlerinde kurallara uyulup uyulmadığı gözlemlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow