hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökyüzü sevdalıları

    Gökyüzü sevdalıları
    expand

    Gökyüzü sevdalıları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da çoğunluğu kadın olan havacılık meraklılarının uçuş simülatör merkezine ilgileri her geçen gün artıyor. İlgi duyanlar, tüm dünyaya sanal uçuş yaparak pilotluk özlemini gideriyor. 
    Bir iş merkezinde faaliyet gösteren 'go2flay' adlı uçuş simülatör merkezinde randevulu müşterilere sanal uçuş eğitimi veriliyor. Sanal uçuşla tüm dünyayı gezebilen, istedikleri ülkenin havaalanına iniş-kalkış yapabilen pilot adayları ve pilotluk özlemlerini gideren havacılık meraklıları, heyecan veren uçuşlarını Boeing 737NG model serisi uçağın uçuş simülatöründe gerçekleştiriyor.
    PİLOTLAR DA SANAL UÇUYOR
    Go2flay'ın eğitim müdürü kaptan pilot Selçuk Özden, sanal uçuş merkezine havacılığa meraklı olan çocuklar dahil, her meslek grubundan genç ve yetişkinlerin geldiğini, ayrıca uçuş okullarının öğrencilerinin de antrenman yaptığını, bazı havayolları pilotlarının da simülatörde kendilerini geliştirdiği belirtti.
    İLK TEMEL EĞİTİM
    Kaptan pilot Selçuk Özden, "Pilot olmak isteyen gençlerimiz, ilk temel eğitimlerini burada alıyor" dedi. Kadınların ilgisinin arttığına dikkati çeken  Özden, uçuş simülatörü merkezindeki çalışmalar hakkında şunları söyledi:
    "Hava yollarında kariyer edinmek için hazırlanan adaylar, ilk önce mülakata, hazırlık seminerlerimize katılıyor. Merkezimizde profesyonel pilotlar da her türlü checkride ve upgrade öncesi pratik yapma şansını buluyor. Simülatör merkezimizden faydalanmak için uçuş tecrübesi gerekmiyor. Havayolları giriş sınavlarına hazırlanan kişiler, tecrübeli havayolu kaptan pilotlarımızca eğitim veriliyor."
    İş Merkezi Müdürü Emel Çakmak, "Uçuş simülatörü merkezimize canlılık kazandırdı. Lara bölgesindeki ilkler arasında da yerini aldı. Havacılık meraklılarını aramızda görmekten mutluyuz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow