hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Gönül Dostları'ndan aşure ikramı

    Gönül Dostlarından aşure ikramı
    expand

    'Gönül Dostları'ndan aşure ikramı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da gönül birliği yapan bir grup kadın, tarihi Yivli Minare Camii bahçesinde aşure ikramında bulundu.

    Antalya'da Şükriye Yaman'ın öncülüğünde 10 yıl önce 'Ahde Vefa' sloganıyla yola çıkan ve kendilerini 'Gönül Dostları' olarak tanıtan kadınlardan oluşan grup, kendi elleriyle hazırladıkları aşureyi dağıttı. Her yıl Ramazan ayında hazırladıkları yemeklerle de iftar veren grup, aşure ikramını da genekselleştirecek. Gönül Dostları grubu, Fatma-Metin Karakuzu çiftinin 10 yıl önce yaşamını yitiren kızları Ezgi Karakuzu için aşure ikramında bulunduklarını söyledi.

    'Gönül Dostları' projesini yürüten Şükriye Yaman, "10 yıl önce aramızdan gencecik bir beden trafik kazasında yitip gitti. Derin bir üzüntü yaşadık. Yola çıkış hikâyemiz bu olay üzerine başladı. O günden beri gönül birliği yaparak kaybettiğimiz yakınlarımızın hayrına her yıl iftar yemeği vermeyi geleneksel hale getirdik. Bu sene de aşure ikramında bulunduk. Aşuremiz de gelenekselleşecek. Masrafları kendi imkânlarımızla, yakınlarımızın desteğiyle karşılıyoruz, yaptığımız hayır işleriyle ruhen rahatlıyoruz. Allah kabul eylesin" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow