hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GSF'den ulusal ve uluslararası kültür-sanat etkinlikleri

    GSFden ulusal ve uluslararası kültür-sanat etkinlikleri
    expand

    GSF'den ulusal ve uluslararası kültür-sanat etkinlikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nce 10'ncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde bir dizi kültür-sanat etkinliği planlandı.

    İLK KONFERANS GERÇEKLEŞTİ

    GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu'nun organizasyonuyla sosyal medya üzerinden canlı yayın yapılan etkinliklerin ilkinde 'Geleneksel Türk Sanatlarında Mezun İstihdamı' konusu ele alındı. Doç. Dr. Kaya Üçer'in moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak Dr. Olcay Aydemir, Doç. Dr. Kaya Üçer, Nilgün Olgun, Özgün Özkan Yavuz katıldı.

    BAKANLIKTAN DA KATILIM VAR

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililerin de konuşmacı olarak katıldığı etkinlikler, aynı link üzerinden 11 Ocak Pazartesi günü saat 19.00'da Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu'nun moderatörlüğünde devam edecek. Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Necati Demir, Prof. Dr. Feriha Akpınarlı'nın konuşmacı olarak katılacağı panelde 'Türkiye'deki Geleneksel Sanatların Eğitime Etkisi' tartışılacak, saat 21.00'e kadar sürecek.

    AKADEMİSYENLER BİR ARADA

    Türkiye'den de ilk defa Geleneksel Türk Sanatları alanında eğitim veren akademisyenleri bir araya getiren kültür-sanat etkinliklerinde, panel yanında 'Türk Sanatları Karma Sergisi', 'Plastik Sanatlar Sergisi', 'Geleneksel Türk Sanatları Lisans & Yüksel Lisans & Sanatta Yeterlik Öğrenci Karma Sergisi', 'Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi','10 Akademisyen Kişisel Sergi' başlıkları altında eserler dijital ortamda paylaşılacak.

    ŞUBAT AYINA KADAR DEVAM

    Dijital ortamda gerçekleşen ve Türkiye, Almanya, Bosna, Sırbistan, Azerbaycan, Gürcistan'dan da uluslararası alanda ün yapmış, birçoğu profesör olan 80 kadar akademisyenin katkıda bulunduğu bir dizi paneller ile sergiler 15-18-22-29 Ocak, 01-05-08-12-15-19-25-26 Şubat, 01-06 Mart tarihlerinde www.ifarts.org adresli link üzerinden devam edecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow